Τώρα είναι η ώρα για επενδύσεις στην Κύπρο ανέφερε ο Πρόεδρος του CIPA

Όσοι επένδυσαν το 2015, σήμερα απολαμβάνουν τους καρπούς και το ποσοστό απόδοσης στις επενδύσεις που έκαναν τότε, ανέφερε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, διαμηνύοντας πως τώρα είναι η ώρα για ξένους επενδυτές να εμπιστευτούν την Κύπρο, ως ένας πολλά υποσχόμενος επενδυτικός προορισμός.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του 2ου “Cyprus International Investors Summit 2017”, που πραγματοποιείται στη Λεμεσό, ο κ. Αγκαστινιώτης είπε πως, “νοουμένου ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης στη χώρα και οι αναβαθμίσεις συνεχίζονται, η αξιοπιστία μεγαλώνει και η προοπτική είναι καλή, θεωρούμε πως, ναι, τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για επενδύσεις”.

Η Κύπρος, συνέχισε, προσφέρεται για ξένες επενδύσεις, όχι μόνο στον τομέα των ακινήτων και της ανάπτυξης γης, αλλά και σε τομείς όπως η ενέργεια, η εκπαίδευση, ο τουρισμός, η τεχνολογία και άλλα ” γιατί η Κύπρος είναι ένας πολλά υποσχόμενος επενδυτικός προορισμός”.

Υπογράμμισε ακόμη πως, όσοι ξένοι επενδυτές αντιλήφθηκαν το 2015, στο πρώτο διεθνές συνέδριο επενδυτών του CIPA, τις δυνατότητες που προσφέρει η Κύπρος, “σήμερα απολαμβάνουν τους καρπούς και το ποσοστό απόδοσης στις επενδύσεις που έκαναν τότε”.

Το μήνυμα αυτό έστειλε ο Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης και στο χαιρετισμό του κατά την εναρκτήρια τελετή, αναφέροντας πως, “ως ένα διεθνές κέντρο επιχειρηματικής αριστείας, παραδοσιακά η Κύπρος προσελκύει σημαντικές ξένες άμεσες επενδύσεις”, και σημείωσε πως “το 2016 η κυπριακή οικονομία κατέγραψε 9,1% αύξηση στην εισροή άμεσων ξένων επενδύσεων σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο”.

“Η οικονομία επεκτάθηκε κατά 2,8% τον ίδιο χρόνο, ενώ το δεύτερο τετράμηνο του 2017 το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν αυξήθηκε κατά 3,5% ως αποτέλεσμα της μεγάλης βελτίωσης του οικονομικού κλίματος και της αναζωπύρωσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος”, συμπλήρωσε.

Τα στοιχεία αυτά, συνέχισε, είναι ενδεικτικά της δυναμικής που υπάρχει τα τελευταία χρόνια και είναι αποτέλεσμα της επιτυχημένης υλοποίησης του οδικού χάρτη προς την ανάκαμψη και την ανάπτυξη, προσθέτοντας ότι, “σε συνεργασία με την Κυβέρνηση και τον ιδιωτικό τομέα, η προσέλκυση ξένων επενδύσεων σε όλους τους παραγωγικούς μας τομείς ήταν και παραμένει προτεραιότητα”.

Είπε ακόμη πως οι επενδυτές επιλέγουν την Κύπρο, όχι μόνο για τα πολλά οικονομικά πλεονεκτήματα που προσφέρει, αλλά και για την ανθεκτικότητα της και την ικανότητα της να προσαρμόζεται συνεχώς στις εναλλασσόμενες συνθήκες και να ανακάμπτει από εξωτερικούς κραδασμούς, όπως έχει αποδειχθεί μέσα από την οικονομική κρίση και μέσα από ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό διεθνές οικονομικό περιβάλλον.

Υποδεικνύοντας πως ο χρόνος είναι καθοριστικός παράγοντας όσον αφορά τις επενδύσεις και υπενθυμίζοντας ότι το 2015, κατά τη διάρκεια της πρώτης διάσκεψης επενδυτών, “προσπαθήσαμε να στείλουμε το μήνυμα ότι ήταν η ώρα για επενδύσεις και συμμετοχή στο success story της οικονομικής ανάκαμψης”, ο κ. Αγκαστινιώτης τόνισε προς τους παρευρισκόμενους υποψήφιους ξένους επενδυτές πως “τώρα είναι η ώρα για να επενδύσετε στη δυναμική ανάπτυξης της χώρας”.

Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι ο CIPA κάνει συνεχώς βήματα για περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση όλων των τομέων της οικονομίας και παραμένει αφοσιωμένος στην αποστολή του για προώθηση και ενίσχυση του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος της χώρας, στηρίζοντας νέους και υφιστάμενους επενδυτές, και συνεισφέροντας στο οικονομικό και κοινωνικό τοπίο της Κύπρου, υποστηρίζοντας παράλληλα κάθε αναγκαία αλλαγή.

 

Πηγή:ΚΥΠΕ