Αναβλήθηκε για το Μάρτιο 2018 η ποινική υπόθεση εναντίον του Δήμου Πάφου

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας προσήχθη σήμερα το πρώην δημοτικό συμβούλιο Πάφου σε σχέση με την ιδιωτική ποινική υπόθεση εναντίον του Δήμου Πάφου και σύσσωμου του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης που αφορά συνολικά 29 κατηγορίες σχετικά με είσοδο σε ξένη περιουσία με σκοπό διάπραξη ποινικού αδικήματος και κακόβουλη βλάβη σε περιουσία.

Η Δικαστής του Επαρχιακού του Δικαστηρίου Λευκωσίας στη σημερινή δικάσιμο όρισε την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας για τις 21 Μαρτίου του 2018, στις 10:30 το πρωί λόγω και του ογκώδους μαρτυρικού υλικού.

Στην επόμενη δικάσιμο οι κατηγορούμενοι αναμένεται να απαντήσουν παραδοχή ή μη στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Απών στη σημερινή δικάσιμο ήταν ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Φυλακτής Κωνσταντινίδης λόγω υγείας ο οποίος θα προσκομίσει ιατρική γνωμάτευση, όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Δήμος Πάφου, ο Φαίδωνας Φαίδωνος, ο Μάκης Ρουσής, ο Νίκος Σιμιλλίδης, ο Κώστας Ριαλάς, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Πάμπος Χατζηζηνοβίου, ο Γιώργος Σοφοκλέους,ο Πολύδωρος Πολυδώρου, ο Χρύσανθος Σαββίδης , η Μαρία Ζαβρού, ο Εύρος Λοιζίδης, ο Νίκος Κόνικκος, ο Φυλακτής Κωνσταντινίδης, ο Λάζαρος Ομήρου, ο Βάσος Δημητρίου, ο Άριστος Αριστοτέλους, ο Στέλιος Λεριός, ο Ανδρέας Χρυσάνθου, η Depcon Construction Ltd, ο Κυριάκος Γιακουμής, ο Ιάκωβος Γιακουμής και ο Γιώργος Σιαηλής,

Το δημοτικό συμβούλιο στην πλειονότητα εκπροσωπήθηκε από τον νυν Νομικό σύμβουλο του Δ. Πάφου Πολύκαρπο Φιλίππου.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται 29 κατηγορίες για ζημιές που υπέστη η εταιρεία μαρμάρων, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ιδιοκτητών της, κατά τη διαδικασία κατεδάφισης τοίχου του Μαρκίδειου που εφαπτόταν στην επιχείρηση. Σημειώνεται ότι το Μαρκίδειο έχει κατεδαφιστεί και στη θέση του θα δημιουργηθεί το νέο θέατρο της Πάφου.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία ότι μεταξύ 23/4/20016 με 24/4/2016 εισήλθαν στην περιουσία που είναι στην κατοχή του κατήγορου στην ενορία Αγίου Θόδωρου στο Δήμο Πάφου με σκοπό τη διάπραξη του αδικήματος της κακόβουλης βλάβης σε περιουσία.

Με βάση το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι κατηγορούνται ότι την 23/4/20016 και 24/4/2016 εσκεμμένα και παράνομα κατέστρεψαν περιουσία του κατήγορου, ήτοι κατέστρεψαν τον τοίχο μαζί με την ηλεκτρολογική εγκατάσταση που βρισκόταν επί του εν λόγω τοίχου.

Κατηγορούνται επίσης ότι την 7/5/2016 εσκεμμένα και παράνομα κατέστρεψαν περιουσία του Κατήγορου ήτοι κατέστρεψαν τις ράγες και το τραπέζι φαδιάσματος του κόπτη μαρμάρων, τον προφυλακτήρα του κινητήρα και το δίκτυο τροφοδοσίας νερού προς τα μηχανήματα κοπής μαρμάρων.

Κατηγορούνται ακόμη ότι κατέστρεψαν τον άξονα της λιαντικής μηχανής μαρμάρων, τα μεταλλικά στηρίγματα του υποστατικού, τα καλώδια ηλεκτρικής εγκατάστασης κόπτη μαρμάρων και τον κεντρικό ηλεκτρικό πίνακα κόπτη μαρμάρων που βρίσκονταν επί του τοίχου.

 

Πηγή:ΚΥΠΕ