Άρωμα Χριστουγέννων από το Νιόβρη στο «θέατρο ένα»

Ενώ οι παραστάσεις του εξαιρετικού έργου «Ντεφόλ Σμυρνη 1922» συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση του θεατρόφιλου κοινού, το «θέατρο ένα» άρχισε ήδη τις πρόβες για την επόμενη, φαντασμαγορική παράσταση του.

Πρόκειται για το κλασικό έργο του Charles Dickens «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» δοσμένο σε όλο του το μεγαλείο, με ειδικά οπτικά και φωτιστικά εφέ που θα εντυπωσιάσουν και ατμοσφαιρική, χριστουγεννιάτικη μουσική.

Στο μεταξύ πυρετώδεις είναι και οι προετοιμασίες για την παράσταση του «Ντεφόλ- Σμύρνη 1922» στην Αθήνα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κυπριακού Θεάτρου. Όπως είναι γνωστό το θέατρο ένα» επελέγη για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στο εν λόγω Φεστιβάλ με παράσταση στο ‘Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στις 21 Οκτωβρίου.

Η «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία»

Η υπόθεση του έργου «Χριστουγενννιάτικη ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους ταυτόχρονα όμως και ιδιαίτερα δημοφιλής. O Εμπενίζερ Σκρουτζ είναι ένας σπαγκοραμμένος, φιλάργυρος και γκρινιάρης ηλικιωμένος που δεν αισθάνεται συμπόνια για κανέναν. Δεν τον νοιάζει τίποτε άλλο, παρά πως θα εξοικονομήσει περισσότερα χρήματα. Κυρίως όμως απεχθάνεται τα Χριστούγεννα και όλους όσοι χαίρονται και γιορτάζουν την όμορφη και ζεστή αυτή γιορτή. Μια παραμονή Χριστουγέννων όμως στοιχειώνεται από τις επισκέψεις του, νεκρού, παλιού του συνεταίρου Τζέικοπ Μάρλεϊ και των τριών πνευμάτων των Χριστουγέννων, του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλοντος, που αναλαμβάνουν, με τον δικό τους τρόπο, να τον κάνουν να συνειδητοποιήσει ότι τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή δεν είναι τα πλούτη, αλλά η αγάπη, η συμπόνια και η ανθρώπινη παρουσία… Θα καταφέρουν άραγε να τον κάνουν να μετανοήσει για τα λάθη του;

Συντελεστές – Χριστουγεννιάτικη Ιστορία:

Διασκευή/ Σκηνοθεσία: Αντρέας Χριστοδουλίδης

Ειδικά Προσθετικά μέλη /Μακιγιαζ: Έρση Χριστοδουλίδου Βοηθός Σκηνοθέτη: Πάνος Ζαμπακίδης Φωτογραφίες: Δημήτηρης Βαττής Παίζουν: Μανώλης Μιχαηλίδης, Σωτήρης Μεστάνας, Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Έφη Χαραλάμπους, Μάριος Στυλιανού, Πάνος Ζαμπακίδης. Τακτικές Παραστάσεις: Από 17 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30 και κάθε Κυριακή στις 18:00.

Πληροφορίες: 22348203

Οι παραστάσεις του «Ντεφόλ- Σμύρνη 1922»

Οι επόμενες παραστάσεις του Ντεφόλ θα δοθούν την Παρασκευή 13, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Λόγω της μετάβασης στην Αθήνα, την ερχόμενη εβδομάδα δεν θα υπάρξουν παραστάσεις. Θα αρχίσουν κανονικά την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 27,28 και 29 Οκτωβρίου.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/ Διασκευή/ Σχεδιασμός Φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης

Χειρισμός Φωτισμού/ Ήχου: Παύλος Πολυκάρπου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάριος Στυλιανού

Σχεδιασμός Αφίσας: Γιάννος Χριστοφόρου

Φωτογραφίες: Δημήτρης Βαττής

Παίζουν: Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Τίνα Λεωνορά, Σωτήρης Μεστάνας, Έφη Χαραλάμπους.

Εισιτήρια: €15 το κανονικό εισιτήριο, €12 το μειωμένο.

Για πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 22348203, «θέατρο ένα», Λεωφόρος Αθηνάς 4,1016 Λευκωσία, Κύπρος.