Αστυνομικός κατηγορείται για ξυλοδαρμό Τούρκου στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας

Ποινική δίωξη σε βάρος αστυνομικού μέλους του κλιμακίου του οδοφράγματος του Λήδρα Πάλας, διέταξε ο Γενικός Εισαγγελέας, για την επίθεση σε βάρος 58χρονου Τούρκου πριν ενάμιση μήνα. Ήδη, ο αστυφύλακας κατηγορήθηκε από τον ποινικό ανακριτή σε δύο κατηγορίες και η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Η υπόθεση διαδραματίστηκε, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ο Φιλελεύθερος, στις 31/8/2017 στο οδόφραγμα, την ώρα που ο 58χρονος είχε περάσει με άλλο ένα άτομο από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές με ποδήλατο. Ο παραπονούμενος, ο οποίος διαμένει με την οικογένειά του στην Αμμόχωστο, διήλθε μέσω του οδοφράγματος του Λήδρα Πάλας χωρίς να αντιληφθεί ότι υπόκειτο σε έλεγχο, αφού κατά τη στιγμή της διέλευσής του κανένας δεν τον σταμάτησε για έλεγχο ούτε τον ρώτησε οτιδήποτε, ενώ άλλα πρόσωπα φαίνεται να διέρχονταν ελεύθερα.

Αυτός προχώρησε γύρω στα 200 μέτρα, όταν αστυνομικός τον σταμάτησε και του ζήτησε να επιστρέψει πίσω στο οδόφραγμα. Εκεί ο Τούρκος πολίτης πήγε να φύγει και τότε, σύμφωνα με την καταγγελία του, ο αστυνομικός τον έσπρωξε, ρίχνοντας τον στο έδαφος.