Ενώπιον της δικαιοσύνης γιατρός και γυναίκα… τους κατηγορεί ο «πατέρας» για παράνομη έκτρωση (Βίντεο)

Απίστευτη και όμως αληθινή η ιστορία νεαρού άντρα ο οποίος οδήγησε την σύντροφο του στη δικαιοσύνη διότι προχώρησε σε διακοπή κύησης οκτώ βδομάδων χωρίς να τον ενημερώσει.

Η γυναίκα και ο γιατρός, σύμφωνα με δημοσίευμα του sigmalive, καταγγέλθηκαν από τον σύντροφο της νεαρής γυναίκας, η οποία είναι ήδη μητέρα ενός παιδιού και τελούν υπό πενθήμερη κράτηση. Τα αδικήματα που εξετάζονται εναντίον τους αφορούν συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, προμήθεια φαρμάκων, ή, οργάνων, ή, άσκηση βίας οποιουδήποτε είδους, με σκοπό την άμβλωση.

Εν τα μεταξύ η ζωή του εμβρύου έχει την ίδια αξία με τη ζωή της μητέρας, τονίζει η εκκλησία, η οποία τάσσεται αντίθετα με οποιαδήποτε μορφή πρόωρης διακοπής κύησης
Σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα η αποβολή μπορεί να γίνει μόνο μετά από βιασμό ή μετά από γνωμοδότηση 2 εγγεγραμμένων γιατρών ότι η αν συνεχίσει η κύηση δυνατό να θέσει σε κίνδυνο την ζωή της εγκύου ή το παιδιού της ή ότι το παιδί θα πάσχει από σοβαρές ανωμαλίες και θα είναι ψυχικά ή σωματικά σοβαρά ανάπηρο”.

Το συγκεκριμένο θέμα προκαλεί έντονες συζητήσεις σχεδόν σε όλα τα κράτη της ΕΕ. Πέραν της ηθικής επιστήμης, υπάρχουν δύο όψεις και η μία αντικρούει την άλλη