Μεγάλη Επιτυχία το Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λεμεσού 2017! 

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το «Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λεμεσού», το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, στο Μώλο της Λεμεσού από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6:00 το απόγευμα. Η εκδήλωση είχε εκπαιδευτικό, ενημερωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και την επισκέφθηκε πλήθος κόσμου.


Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε και φέτος από τους Δήμους της Μείζονος Λεμεσού σε συνεργασία με την Green Dot Κύπρου, την ΑΦΗΣ και την Ηλεκτροκύκλωση. Η είσοδος στο Φεστιβάλ και σε όλα τα παιχνίδια ήταν ελεύθερη.

Στόχος του Φεστιβάλ ήταν να προβάλει το πώς η ανακύκλωση συμβάλλει θετικά στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση του ΕΥ ΖΗΝ, της ποιότητας της ζωής και της υγείας μας. Για το λόγο αυτό, στο Φεστιβάλ περιλαμβανόταν ειδικό πρόγραμμα “Ευ Ζην” με δραστηριότητες για την υγιεινή διατροφή και τον αθλητισμό για μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα, μέσω του Φεστιβάλ προβλήθηκε η ανάγκη συνεργασίας όλων μας με στόχο τη διαμόρφωση χαρακτήρων οι οποίοι σέβονται το περιβάλλον και την υγεία μας.

Στο Φεστιβάλ το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από διάφορους Οργανισμούς για το περιβαλλοντικό και κοινωνικό τους έργο, και να συμμετέχει σε ποικίλα εκπαιδευτικά παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση και το περιβάλλον. Ταυτόχρονα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχαν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και παιδικές παραστάσεις τις οποίες το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθεί ελεύθερα.

Το Φεστιβάλ ήταν και φέτος αφιερωμένο στην εκστρατεία ενημέρωσης Rethink (Reduce-Reuse-Recycle), η οποία συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Life+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Green Dot Κύπρου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και φυσικά τους χορηγούς, υποστηρικτές, χορηγούς επικοινωνίας και τους Οργανισμούς που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ για τη στήριξη και τη βοήθειά τους.