Ο μακελάρης του Λας Βέγκας ξάπλωνε στο κρεβάτι και ούρλιαζε: «Θεέ μου, Θεέ μου»! (Βίντεο)

Είχε κάποια ψυχολογικά θέματα, είπε η σύντροφός του Μαριλού Ντάλνλεϊ στο FBI – Ψάχνουν κινητά και τάμπλετ του 64χρονου οι αρχές – Μυστήριο το τι έκανε επί μία ώρα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, αφού σταμάτησε να πυροβολεί και πριν αυτοκτονήσει

Ο μακελάρης του Λας Βέγκας ξάπλωνε στο κρεβάτι και ούρλιαζε: «Θεέ μου, Θεέ μου», όπως αποκάλυψε η σύντροφός του Μαριλού Ντάνλεϊ στο FBI.

 

Σύμφωνα με την 62χρονη γυναίκα που επέστρεψε εσπευσμένα στις ΗΠΑ από τις Φιλιππίνες ώστε να δώσει κατάθεση στις αρχές και να φωτίσει κάποιες από τις πτυχές της υπόθεσης που παραμένουν στο σκοτάδι, ο Στίβεν Πάντοκ αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

«Ξάπλωνε στο κρεβάτι, βογκούσε και ούρλιαζε “Ω Θέε μου, ω Θεέ μου”», φέρεται να είπε η γυναίκα, αν και οι αρχές δεν πιστεύουν πως αυτά τα επεισόδια εξηγούν την απόφαση του Πάντοκ να πάρει ένα ολόκληρο οπλοστάσιο και να πυροβολήσει κατά του ανυποψίαστου πλήθους, σκοτώνοντας τελικά 59 ανρθώπους και τραυματίζοντας 489.
Για την αστυνομία, που πέντε μέρες μετά την επίθεση δεν έχει ιδέα για το κίνητρο του δράστη, μυστήριο πραμένει και η «κενή ώρα» στην υπόθεση, δηλαδή μεταξύ των 22:15 της νύχτας της Κυριακής, όταν ο Πάντοκ πυροβόλησε για τελευταία φορά και των 23:20, όταν οι αστυνομικοί που εισέβαλαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου διαπίστωσαν πως είχε μόλις αυτοκτονήσει.

Ο 64χρονος άντρας δεν πυροβόλησε ούτε μία φορά κατά την διάρκεια αυτή των 65 λεπτών και υπολογίζεται ότι κατάστρωνε κάποιο σχέδιο διαφυγής.

Εκτός από την σύντροφο του Πάντοκ, που παραμένει στην διάθεση των αρχών για οποιαδήποτε πληροφορία μπορέσει να τους δώσει, οι ερευνητές έχουν στο επίκεντρο και τις έξι «μιντιακές» συσκευές του δράστη, όπως κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ, ενώ εξετάζουν λεπτομερώς και το ιστορικό περιήγησης στο διαδίκτυο.

Από εκεί μάλιστα προέκυψε ότι ο δράστης τον τελευταίο χρόνο αναζητούσε «μεγάλα γεγονότα», κυρίως μουσικά φεστιβάλ, και μάλιστα είχε κλείσει δωμάτιο σε ξενοδοχείο του Σικάγου, με θέα το ροκ φεστιβάλ της Λολαπαλούζα, ένα από τα μεγαλύτερα στις ΗΠΑ. Εκεί εμφανίστηκαν μεταξύ άλλων τα συγκροτήματα The Killers, Chance the Rapper και Muse, ενώ μεταξύ των θεατών ήταν και η Μαλία Ομπάμα!

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο TMZ, ο Πάντοκ είχε κλείσει ηλεκτρονικά δύο δωμάτια στο ξενοδοχείο Blackstone απαιτώντας να έχουν θέα προς το πάρκο όπου δειξήχθη το φεστιβάλ. Τελικά πάντως, αν και η κράτηση πραγματοποιήθηκε κανονικά, δεν εμφανίστηκε ποτέ στο ξενοδοχείο.

Πηγή:protothema