Προεδρικές Εκλογές – Δημοσκόπηση: Ποιος είναι το φαβορί – Ποιοι περνούν στο Β’ Γύρο

Η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση για τις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές δημοσιοποιήθηκε χθες το βράδυ.

Το γκάλοπ διεξήγαγε τηλεφωνικά η εταιρεία Prime Consulting στο διάστημα 28 Σεπτεμβρίου – 5 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή 1.033 ατόμων, σε παγκύπρια κλίμακα, με τη μέθοδο της τυχαίας δειγματοληψίας και τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιοποιήθηκαν στην εκπομπή του Sigma «Χωρίς Περιστροφές».

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου για τον 1ο γύρο των εκλογών προηγείται ο Νίκος Αναστασιάδης με ποσοστό 31,7%, δεύτερος ακολουθεί ο Νικόλας Παπαδόπουλος με 23,1%, τρίτος με ποσοστό 17% ο Σταύρος Μαλάς, ενώ ακολουθεί με 5,1% ο Γιώργος Λιλλήκας.

Σημαντικό είναι το ποσοστό αποχής από τις εκλογές (10,2%), ενώ αρκετοί είναι και οι αναποφάσιστοι, με ποσοστό 7,8%.

Δεύτερος γύρος

Οι ερωτώμενοι ανέδειξαν ως πιθανότερο δίδυμο για το δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών τους Νίκο Αναστασιάδη-Σταύρο Μαλά με ποσοστό 42%, ενώ ακολουθεί με 37% το δίδυμο Νίκος Αναστασιάδης-Νικόλας Παπαδόπουλος.

Το ενδεχόμενο να δούμε δίδυμο Μαλά-Παπαδόπουλου στο δεύτερο γύρο εκλογών εξασφάλισε μόλις ποσοστό 3%, ενώ το Αναστασιάδης-Λιλλήκας μόλις 1%.

Σε περίπτωση που περάσουν Αναστασιάδης-Μαλάς, ο Νίκος Αναστασιάδης εξασφαλίζει ποσοστό 42% έναντι 26% του Σταύρου Μαλά.

Σε περίπτωση που περάσουν Αναστασιάδης-Παπαδόπουλος, ο Νίκος Αναστασιάδης εξασφαλίζει ποσοστό 39% ενώ ο Νικόλας Παπαδόπουλος 31%.

Καταλληλότερος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στο ερώτημα ποιον θεωρούν ως τον καταλληλότερο για την Προεδρεία της Δημοκρατίας, οι συμμετέχοντες έφεραν πρώτο το Νίκο Αναστασιάδη, με ποσοστό 36%, ακολούθως με 19% το Νικόλα Παπαδόπουλο, με 15% τον Σταύρο Μαλά και τέλος με 3% το Γιώργο Λιλλήκα.

Φυσικά, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, αφού απομένουν αρκετοί μήνες μέχρι τις Προεδρικές εκλογές και όλα μπορεί να αλλάξουν. Ο κόσμος είναι αυτός που θα αποφασίσει ποιον θεωρεί καταλληλότερο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.