Αναστέλλουν οι επαγγελματίες ψαράδες την εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό

Αναστέλλουν οι επαγγελματίες ψαράδες την εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό, που ήταν προγραμματισμένη για την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ψαράδων Παράκτιας Αλιείας αναφέρεται ότι «σε έκτακτη σύσκεψη της Γραμματείας του Συνδέσμου με τις Αγροτικές Οργανώσεις, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Κοφίνου, αποφασίστηκε όπως ενόψει της επικείμενης συνάντησης που έχει καθορισθεί με τον Υπουργό Γεωργίας για την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, αναστέλλεται η εκδήλωση διαμαρτυρίας που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 6 του μήνα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο».

Αποφασίστηκε επίσης όπως «η όποια δυναμική εκδήλωση θα επανακαθορισθεί αναλόγως με το αποτέλεσμα της σύσκεψης με τον Υπουργό Γεωργίας».

Ταυτόχρονα εκφράζουν την πεποίθηση πως «η κυβέρνηση θα αφουγκρασθεί την αγωνία των επαγγελματιών ψαράδων και θα ακυρώσει την δήθεν ερευνητική άδεια νέας τράτας βυθού, προστατεύοντας τα ήδη μηδαμινά θαλάσσια αποθέματα, δίνοντας την δυνατότητα στους λιγοστούς επαγγελματίες Ψαράδες, που βρίσκονται σήμερα προ του φάσματος της εγκατάλειψης, να συνεχίσουν το επάγγελμα».

 

Πηγή:ΚΥΠΕ