Εκτός ειδικής διατίμησης ΑΗΚ τα μέλη του – Καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης καταγγέλλει, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και τις εισηγήσεις της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, οι οποίες έχουν στόχο ουσιαστικά την κατάργηση του δικαιώματος των εγγεγραμμένων μελών μας, ατόμων με πολλαπλή σκλήρυνση, να συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία δικαιούχων για ειδική διατίμηση 08 της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου».

Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι τόσο η εισήγηση του ποσού των €31.000 ως ανώτατο οικογενειακό ετήσιο εισοδηματικό κριτήριο για κάθε νοικοκυριό όσο και η εισήγηση των 1.100 κιλοβατώρων τη διμηνία ως ανώτατο όριο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η ένταξη μόνο των ατόμων που έχουν σοβαρή ή ολική αναπηρία, θα είναι δυστυχώς ένας τρόπος να αποκλειστούν τα μέλη του.

Η εισήγηση του Συνδέσμου ήταν όριο 150.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα, όπως είναι καθορισμένο στην νομοθεσία για την κάρτα νοσηλείας του Υπουργείου Υγείας, που δικαιολογείται λόγω, μεταξύ άλλων, του κόστους της πάθησης.

Ο Σύνδεσμος καλεί τον τον Υπουργό Ενέργειας να εξετάσει ξανά το αίτημα για την ένταξή των μελών του στην Ειδική Διατίμηση, το οποίο ο ίδιος με διάταγμα ημερομηνίας 1ης Δεκεμβρίου 2016 είχε αποδεχτεί.

«Για το καλό όλων των ατόμων με πολλαπλή σκλήρυνση, κάνουμε έκκληση στον Υπουργό να μεριμνήσει ώστε να βρεθεί ο τρόπος ένταξης όλων των ατόμων με πολλαπλή σκλήρυνση και να προωθήσει την επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πηγή:ΚΥΠΕ