Πάνω από 50 εκθέτες η Κύπρος στο φετινό World Travel Market του Λονδίνου

Με ανανεωμένη εμφάνιση των περιπτέρων της συμμετέχει και φέτος η Κύπρος στη μεγάλη Παγκόσμια Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου (World Travel Market) στον εκθεσιακό χώρο Excel.

Συνολικά περισσότεροι από 50 συνεκθέτες, επιχειρηματίες και φορείς του τουρισμού, έχουν την ευκαιρία από σήμερα έως και την Τετάρτη να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να κάνουν σημαντικές επαφές ενόψει της επόμενης τουριστικής περιόδου.

Παρών στην έκθεση και σε συναντήσεις με αεροπορικές εταιρείες και διοργανωτές ταξιδιών θα είναι ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος αναμένεται στη βρετανική πρωτεύουσα αργά το απόγευμα της Δευτέρας λόγω καθυστέρησης του αεροσκάφους που θα τον μεταφέρει στο Λονδίνο.

Παρόντες στην έκθεση είναι επίσης ο Πρόεδρος του ΚΟΤ Άγγελος Λοΐζου και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Μαρίνος Μενελάου.

Ο κ. Λακκοτρύπης θα έχει την ευκαιρία να αναφερθεί στην κατάσταση και στις προοπτικές του κυπριακού τουρισμού σε δημοσιογραφική διάσκεψη την Τρίτη, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας η κυπριακή αποστολή θα συμμετάσχει σε εκδήλωση δικτύωσης με επιχειρηματίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει στο World Travel Market ο ΚΟΤ, κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2017 η Κύπρος υποδέχθηκε 3.001.603 επισκέπτες, αριθμός βελτιωμένος κατά 14,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό εννιάμηνο.

Από αυτούς,1.039.783 επισκέπτες προέρχονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο (επιμέρους αύξησης 8,9% σε σχέση με πέρυσι).

Μόνο το Σεπτέμβριο οι αφίξεις έφτασαν τις 483.716, αυξημένες κατά 14,8% από τον περσινό Σεπτέμβριο.

 

Πηγή:ΚΥΠΕ