Παρουσιάστηκε η ιστοσελίδα «She Experts»

Η κύρια πηγή γυναικών εμπειρογνωμόνων για οργανισμούς, εργοδότες, πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ στην Κύπρο

Του Μάριου Δημητρίου

Την παρουσίαση της διαδικτυακής πλατφόρμας για γυναίκες εμπειρογνώμονες, με την ονομασία «She Experts», έκανε η μη κυβερνητική οργάνωση Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου (MIGS) στις 26 Οκτωβρίου 2017 στην Πύλη Αμμοχώστου στη Λευκωσία. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του MIGS, με στόχο να ενδυναμώσει την ορατότητα και την επιρροή των γυναικών σε ό,τι αφορά τις επαγγελματικές τους ικανότητες, κυρίως στις επιχειρήσεις, την πολιτική και τη βιομηχανία. Ομιλήτριες στην εκδήλωση, ήταν η Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Αλεξία Παναγιώτου και η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο και Επικεφαλής της Αποστολής της UNFICYP, Elizabeth Spehar.

Ο πολλαπλασιασμός γυναικείων φωνών

Όπως επεσήμανε μεταξύ άλλων σε προσφώνησή της η Διευθύντρια του MIGS, Σουσάνα Παύλου, η ιστοσελίδα-ηλεκτρονική πλατφόρμα «She Experts», (http://www.she-experts.com/), «είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας της οργάνωσής μας, να πολλαπλασιάσει τις γυναικείες φωνές σε κρίσιμα ζητήματα στον εθνικό διάλογο, στην καταπολέμηση του σεξισμού και στη μονομέρεια στη δημοσιογραφική κάλυψη και να αυξήσει τις επαγγελματικές ευκαιρίες για τις γυναίκες. Πέρα από την υποβοήθηση της προώθησης του επαγγελματικού προφίλ των γυναικών στον επαγγελματικό τους τομέα, η πρωτοβουλία «She Experts», στοχεύει στην ενίσχυση του αριθμού των γυναικείων προτύπων για τις κοπέλες και τα κορίτσια. Αυτή η πλατφόρμα, έχει σχεδιαστεί ειδικά, για να καταστεί η κύρια πηγή γυναικών εμπειρογνωμόνων για οργανισμούς, εργοδότες, πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ στην Κύπρο».

Να σημειώσουμε ότι αυτή τη στιγμή, η ιστοσελίδα περιλαμβάνει τριάντα γυναίκες εμπειρογνώμονες σε διάφορους επαγγελματικούς και επιστημονικούς τομείς:

Είναι η Βερόνικα Αντωνίου (αρχιτεκτονική), Βίκυ Χατζηγεωργίου (μάρκετινγκ-δημόσιες σχέσεις), Μαρία Επαμεινώνδα (σεξουαλικά-αναπαραγωγικά δικαιώματα), Melissa Lowndes (πωλήσεις ακινήτων) Άννα Προδρόμου (επικοινωνία), Ναταλία Δημητρίου (επιχειρηματικότητα), Κωνσταντία Αχιλλέως (γεωλογία), Μάγδα Ζήνων (δικαιώματα γυναικών), Ηρώ Κασκάνη (δημιουργία κοσμημάτων), Lissa Jataas (ανθρώπινα δικαιώματα), Νατάσα Αποστολίδου (επικοινωνία), Νιόβη Γεωργιάδη (ανθρώπινα δικαιώματα), Σιμόνη Ερωτοκρίτου (συμβουλευτική), Στέλλα Χριστοδουλίδου Ιερείδη (φυσιοθεραπεία-παιδιατρική), Σοφία Παπασταύρου (ανθρώπινα δικαιώματα), Pempe Mendesh (επικοινωνία), Ξένια Δανού (εκπαίδευση), Ξένια Παπανδρέου (συμβουλευτική), Άντρια Θεοδώρου (διαγνωστική), Αντιγόνη Πολυνείκη (πολιτιστική κληρονομιά), Άρτεμις Ευαγγελίδη (νομική-επιχειρηματική συμβουλευτική), Beate Christeleit (οργάνωση επιχειρήσεων-ταξίδια), Ελένη Δημοσθένους (συμβουλευτική), Erin Whitlock (θεραπεία συμπεριφοράς), Ιρένα Χατζηβασιλείου (διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού), Κατερίνα Λαμπράκη (δημόσια υγεία), Kerstin Wittig (εκπαίδευση), Μαρία Παπαευσταθίου (κοινωνιολογία), Μαρία Σωκράτους (δραματουργία), Μαρία Θεοχαρίδη (οφθαλμολογία), Μελάνθη Νικολάου (μάρκετινγκ).  Να σημειώσουμε ότι η ιστοσελίδα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες παρουσίες.

Δεν είναι ένα «πρόβλημα των γυναικών»

Στην τοποθέτησή της, η Ειδική Αντιπρόσωπος Elizabeth Spehar, η οποία κατάγεται από τον Καναδά, υπογράμμισε αρχικά, ότι «η ενδυνάμωση των γυναικών και ο ρόλος τους στη λήψη αποφάσεων, δεν είναι ένα «πρόβλημα των γυναικών», είναι ένα ζήτημα ίσων ευκαιριών και είναι ευθύνη όλων». Και πρόσθεσε τα εξής: «Είμαι συνεπώς απογοητευμένη, βλέποντας σήμερα παρόντες εδώ, τόσο λίγους αριθμητικά, άντρες. Πρέπει να έχουμε περισσότερους άντρες που να συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις και να είναι δραστήριοι, στην «πρώτη γραμμή», αγωνιζόμενοι δίπλα στις γυναίκες για ισότητα των φύλων. Φυσικά το θέμα δεν αφορά μόνο τα δικαιώματα, παρά το ότι αυτά, είναι ύψιστης σημασίας. Η διάκριση λόγω φύλου, επηρεάζει αρνητικά τις κοινωνίες μας, με διάφορους τρόπους. Προκαλεί σοβαρή αφαίμαξη στην οικονομία, για παράδειγμα, όταν το μισό εργατικό δυναμικό, δεν αξιοποιείται σε όλες τις δυνατότητές του. Η πρωτοβουλία σας είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη, γιατί δεν περιμένει κανείς ότι το σύστημα θα «αυτορυθμιστεί». Στην απουσία σχετικών πρωτοβουλιών και πολιτικών, τα πράγματα αλλάζουν πολύ αργά, αν αλλάζουν καθόλου και κάποτε καρκινοβατούν προς τα πίσω».

Μέτρα και στοχευμένες πολιτικές

«Είναι γι’ αυτό που πρέπει ν’ αναγνωρίσουμε ότι η ουδετερότητα των φύλων, δεν θα φέρει την ισότητα των φύλων», συνέχισε η Καναδή αξιωματούχος των ΗΕ και πρόσθεσε: «Οι στοχευμένες πολιτικές, μπορούν να κάνουν την πραγματική διαφορά, για την αποτελεσματική συμμετοχή των γυναικών. Μπορεί να περιλαμβάνουν μέτρα όπως επαρκή άδεια μητρότητας και πατρότητας, νομικό πλαίσιο κατά των διακρίσεων στην πρόσληψη και προώθηση διαδικασιών, προσωρινά ειδικά μέτρα αύξησης του αριθμού των γυναικών στους καταλόγους πολιτικών κομμάτων, κυβερνητικών ιδρυμάτων, εταιρικών συμβουλίων κλπ. Αλλά είμαι εδώ, όχι για να κάνω… κηρύγματα, ούτε για να μιλήσω με στόμφο…Η ισότητα των φύλων, είναι θεμελιακή αρχή των Ηνωμένων Εθνών, όμως έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας και χρειάζεται πρώτα εμείς, ο ΟΗΕ, να δώσουμε το καλό παράδειγμα».

Ανισότητα στα ψηλά κλιμάκια ΟΗΕ

Η Elizabeth Spehar αναφέρθηκε σε ενδεικτικές στατιστικές των ΗΕ, σύμφωνα με τις οποίες όπως είπε, «29% γυναίκες και 71% άντρες, βρίσκονται στο ψηλότερο επίπεδο της ιεραρχίας του ΟΗΕ. Υπάρχει ισότητα στο χαμηλότερο επίπεδο στελεχών, αλλά καθώς αυξάνει το επίπεδο ευθύνης, τόσο αυξάνεται και η ανισότητα. Το πιο εμφανές παράδειγμα, αφορά τις ειρηνευτικές αποστολές, όπου με τον σημερινό ρυθμό και χωρίς οποιαδήποτε θετική παρέμβαση, θα πάρει 703 χρόνια(!) στο χαμηλόβαθμο γυναικείο προσωπικό, να ανέβει την κλίμακα για τις διευθυντικές θέσεις. Όμως σε μια έγκαιρη κίνηση, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, αποκάλυψε τη στρατηγική των ΗΕ στο θέμα της ισότητας φύλων, που στοχεύει στη φυλετική ισότητα στην ανώτερη ιεραρχία ηγετών, μέχρι το 2021 και σε όλο το σύστημα των ΗΕ, μέχρι το 2028. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη λήψη μέτρων, όπως η δημιουργία ενός «αγωγού ταλέντων», σε όλα τα επίπεδα – πολύ παρόμοιου με την πλατφόρμα «She Experts» – όπου οι διευθυντές, μπορούν να επιλέξουν από μια μεγάλη λίμνη θηλυκών υποψηφίων. Άλλα μέτρα, μπορεί να είναι η υιοθέτηση μιας πολιτικής που θα απαιτεί τουλάχιστον μια γυναίκα υποψήφια στη μικρή λίστα των ανώτερων στελεχών, οι ευέλικτοι όροι εργασίας για άντρες και γυναίκες και η καταπολέμηση της προκατάληψης, στην πρόσληψη μέσω εκπαίδευσης. Στόχος είναι η αλλαγή συστημάτων, συμπεριφορών, κριτηρίων και οργανωτικής κουλτούρας».

Δεν είναι ώρα για αδράνεια

«Είναι επαρκώς τεκμηριωμένο, ότι η συμμετοχή των γυναικών στην ειρηνευτική διαδικασία, βελτιώνει τη λήψη πολιτικών αποφάσεων, αλλά και τη βιωσιμότητα των ειρηνευτικών συμφωνιών», τόνισε η Ειδική Αντιπρόσωπος των ΗΕ και πρόσθεσε: «Ανεξάρτητη έρευνα – περιλαμβανομένης εκείνης του Κέντρου για Βιώσιμη Ειρήνη και Δημοκρατική Ανάπτυξη (Sustainable Peace and Democratic Development – SeeD), στην Κύπρο, κατέδειξε ότι οι Κύπριες γυναίκες είναι πιο επιφυλακτικές από τους άντρες, στην προσέγγιση της ειρηνευτικής διαδικασίας και στην εμπιστοσύνη τους προς τους εμπλεκόμενους άντρες ηγέτες. Επίσης βιώνουν μεγαλύτερες ανασφάλειες, μεγαλύτερη ένταση και καχυποψία και έχουν πολύ λιγότερες επαφές μέσα στην κοινότητα, από τους άντρες. Αυτό υποδείχνει ότι πέρα από τις δυναμικές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ανάμεσα στις κοινότητες για ένα φιλικό περιβάλλον, όπου οι συνομιλίες να έχουν ελπίδα επιτυχίας. Αν και οι συνομιλίες (στο Κυπριακό), έχουν διακοπεί, δεν είναι ώρα για αδράνεια: οι γυναίκες, μαζί με τους άντρες, χρειάζεται να σχεδιάσουν, να σκεφτούν και να συναντηθούν πάνω από τη γραμμή αντιπαράταξης, πάνω από τα πολιτικά κόμματα και τις συμμαχίες, για να προωθήσουν επιστροφή σε επιτυχείς συνομιλίες και επίσης να δεσμεύσουν τις γυναίκες σε τοπικό επίπεδο, ώστε να εμπλακούν και να ακουστούν».

Κρίσιμη η δέσμευση της κοινωνίας των πολιτών

Η Elizabeth Spehar ανέφερε ως συμπέρασμα, ότι «μια βιώσιμη συμφωνία και συμφιλίωση στην Κύπρο, απαιτεί τη συμμετοχή των γυναικών σε όλη τη διαδικασία, τόσο σε επίπεδο ηγεσίας, όσο και κοινωνίας των πολιτών. Η δέσμευση της κοινωνίας των πολιτών, είναι κρίσιμη για τη διασφάλιση της εγρήγορσης σε επίπεδο ηγεσίας, για το ρόλο κλειδί των γυναικών και τις ανησυχίες τους στις συνομιλίες επανένωσης και για τη δημιουργία μιας κοινωνικής οντότητας υπέρ της ειρήνης, ανάμεσα στους Κύπριους άντρες και γυναίκες».

Η κυρία Spehar χαρακτήρισε «ουσιαστική τη χρηματοδότηση τέτοιων πρωτοβουλιών» και συνεχάρη το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, «για τη γενναιόδωρη υποστήριξη του, για τη δημιουργία της πλατφόρμας «She Experts», όπως και τη βοήθεια του NDI σε αυτή την προσπάθεια». Κατέληξε καλώντας τους παρευρισκόμενους, «να θυμούνται πάντα, ότι οι γυναίκες, είναι η μεγαλύτερη ανεξάντλητη δεξαμενή ταλέντων στον κόσμο!».

Στιγμιότυπα από την παρουσίαση της 26ης Οκτωβρίου 2017.

Φωτό: Στο βήμα της εκδήλωσης η Elizabeth Spehar.

Φωτογραφίες Daniel Dobrovsky (UNFICYP)