Πατέρας ανήλικης από την Λάρνακα… «Καρφώνει» Yπ. Παιδείας για σύζυγο παιδεραστή

Οι φόβοι του πατέρα της ανήλικης από την επαρχία Λάρνακας που έπεσε θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, δυστυχώς, επιβεβαιώνονται.

Η σύζυγος του παιδεραστή, η οποία, σύμφωνα με την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, ημερομηνίας 25/11/2016, είχε ενεργό εμπλοκή στη σεξουαλική εκμετάλλευση της ανήλικης, θα συνεχίσει να εργάζεται ως καθαρίστρια στο δημοτικό σχολείο της κοινότητας, διότι απουσιάζει, όπως αποδεικνύεται, η πολιτική βούληση για την επίλυση αυτού του σοβαρού ζητήματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ο Φιλελεύθερος, η Σχολική Εφορεία που εργοδοτεί τη σύζυγο του παιδεραστή, με χθεσινή ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι τα χέρια της είναι δεμένα και ότι δεν μπορεί να προχωρήσει στην απόλυσή της, διότι, σύμφωνα με τους νομικούς της συμβούλους, δεν έχει το νομικό έρεισμα. Και ούτε μπορεί να προχωρήσει σε πειθαρχική έρευνα εναντίον της, που θα ανοίξει τον δρόμο της απόλυσής της με βάση τα όσα της καταλογίζονται στη δικαστική απόφαση, όπου γίνεται λόγος για αρρωστημένη συμπεριφορά από μέρους της, διότι δεν υπάρχουν Κανονισμοί! Συγκεκριμένα, η Σχολική Εφορεία καταγγέλλει ότι «δεν υπάρχουν Κανονισμοί που να έχουν εκδοθεί με βάση τον περί Σχολικών Εφορειών Νόμο, οι οποίοι να καθορίζουν τη διαδικασία και τους όρους αλλά και ποιες είναι οι ενέργειες, πράξεις ή παραλείψεις υπαλλήλου Σχολικής Εφορείας που επισύρουν τυχόν πειθαρχικό παράπτωμα, όπως παραδέχεται και το Υπουργείο Παιδείας στην επιστολή του προς εμάς, ημερομηνίας 18/10/2017».

Μέσα από την ανακοίνωση της Σχολικής Εφορείας αποκαλύπτεται, επίσης, ότι το Υπουργείο Παιδείας, παρόλο που εξέφρασε την ετοιμότητά του να καλύψει τις αποζημιώσεις που ενδεχομένως χρειαστεί να καταβληθούν προς τη συγκεκριμένη υπάλληλο για παράνομη απόλυση, εντούτοις, στη συνέχεια έκανε πίσω. Επί του θέματος, η Σχολική Εφορεία αναφέρει τα εξής: «(…) Τις αμέσως επόμενες ημέρες επικοινωνήσαμε με το Υπουργείο Παιδείας για να διευκρινίσουμε και να διευθετήσουμε τη διαδικασία τερματισμού απασχόλησης της υπαλλήλου και εάν θα στηριχθεί οικονομικά η Σχολική Εφορεία για τα οποιαδήποτε έξοδα προκύψουν. Η απάντηση που λάβαμε μόνο τηλεφωνικώς από τους αρμόδιους υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας ήταν θετική και ότι τα όποια έξοδα προκύψουν θα καλυφθούν».

Ωστόσο, στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγγέλλει στην ανακοίνωσή της η Σχολική Εφορεία, το Υπουργείο Παιδείας αναίρεσε την αρχική του θέση. Ειδικότερα, με επιστολή της στις 7/8/2017 η Σχολική Εφορεία ενημέρωσε το Υπουργείο Παιδείας για την πρόθεσή της να προχωρήσει στον τερματισμό απασχόλησης της εν λόγω υπαλλήλου.

Στην ίδια επιστολή, η Σχολική Εφορεία ζήτησε από το υπουργείο να ξεκαθαρίσει το ζήτημα κάλυψης των εξόδων στο ενδεχόμενο που θα απαιτηθεί η καταβολή αποζημιώσεων. Στην απαντητική του επιστολή, ημερομηνίας 8/9/2017, το Υπουργείο Παιδείας όχι μόνο δεν άναψε το πράσινο φως για κάλυψη των εξόδων στο ενδεχόμενο που διαπιστωθεί ότι πρόκειται για παράνομη απόλυση, αλλά συμβούλευσε, κιόλας, τη Σχολική Εφορεία να μην παρανομήσει και να απευθυνθεί σε νομικούς συμβούλους. Όπως και το έπραξε. Οι νομικοί σύμβουλοι της Σχολικής Εφορείας αποφάνθηκαν ότι δεν υπάρχει το νομικό έρεισμα για να απολύσουν την εν λόγω καθαρίστρια από το σχολείο, η οποία, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, χρησιμοποιούσε την ανήλικη για να διεγείρει ερωτικά τον σύζυγό της.

Τέλος, στην ανακοίνωσή της, η Σχολική Εφορεία ενημερώνει ότι η σύζυγος του παιδεραστή εργάζεται ως καθαρίστρια στο δημοτικό σχολείο πέραν των 30 ετών και ότι, μετά από την απόφαση του Δικαστηρίου, είναι υπό συνεχή επιτήρηση.