Προστατεύστε το όχημα σας από κλοπές- 7+1 συμβουλές

Σας υπενθυμίζουμε 7+1 χρήσιμες συμβουλές για προστασία του οχήματός σας από κλοπές:


1. Να μην αφήνετε το αυτοκίνητό σας σε λειτουργία, ακόμα και αν θα λείψετε έστω και για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και ουδέποτε να αφήνετε τα κλειδιά πάνω στη μηχανή ή την πόρτα.

2. Να κλειδώνετε πάντοτε τις πόρτες και να ανεβάζετε πλήρως τα παράθυρα, ακόμα και αν το αυτοκίνητό σας είναι σταθμευμένο μπροστά από το σπίτι σας ή σε άλλο σημείο που θεωρείτε ασφαλές.

3. Να μην αφήνετε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας εκτεθειμένα σε περίοπτα σημεία ή σε σημεία που μπορεί να έχει πρόσβαση οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο.

4. Να μεριμνάτε για την ασφαλή φύλαξη των κλειδιών του αυτοκινήτου σας, ιδιαίτερα όταν βρίσκεστε σε πολυσύχναστους χώρους (καταστήματα, εστιατόρια, κλπ.), όπου και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να καταστούν αντικείμενο κλοπής.

5. Να σταθμεύετε πάντοτε το αυτοκίνητό σας σε σημεία όπου υπάρχει αρκετός οδικός φωτισμός. Τα σκοτεινά ή απόμερα σημεία καθιστούν ευκολότερο το έργο των κλεφτών.

6. Όπου υπάρχει γκαράζ, να χρησιμοποιείται.

7. Αν παραστεί ανάγκη να αφήσετε αντικείμενα στο όχημά σας, αυτά να τοποθετούνται σε ασφαλή χώρους. Ουδέποτε να αφήνονται τσάντες, χαρτοφύλακες, κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές ή οποιαδήποτε άλλα αντικείμενα σε εμφανή σημεία μέσα στο αυτοκίνητο, έστω και αν αυτό είναι κλειδωμένο.

+1. Τέλος, συστήνεται, η τοποθέτηση συστήματος συναγερμού στο αυτοκίνητο.