Σέρνουν στα δικαστήρια τον Δίπλαρο οι θυγατέρες του Χριστόφια- «Ψευδής και αναληθής» η δήλωση του

Σε μπελάδες ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Ευθύμιος Δίπλαρος, για τις «ατυχείς και λανθασμένες» δηλώσεις του τον Μάρτιο του 2013, κατά της Χριστίνας και Μαριάννας Χριστόφιας ότι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό 4 μήνες πριν από το κούρεμα των καταθέσεων.

Συγκεκριμένα, στις 20 Μαρτίου του 2013, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ δήλωσε στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του MEGA, “Νέα Μέρα”, πως «η κόρη του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό 4 μήνες πριν από το κούρεμα των καταθέσεων».

Στο άκουσμα αυτής της δήλωσης του Ευθύμιου Δίπλαρου, οι θυγατέρες του τέως Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, καταχώρησαν αγωγή στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, εις βάρος του κ. Δίπλαρου.

Σύμφωνα με τον «Dialogo, τον περασμένο Οκτώβριο και συγκεκριμένα στις 27.10.2017 ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, αποδέχθηκε πως η επίμαχη δήλωση του «ήταν ψευδής, αναληθής, εντελώς ατεκμηρίωτη και εσφαλμένη αφού δεν βασιζόταν σε υπαρκτά γεγονότα» και στην συνέχεια απολογήθηκε ενώπιο του δικαστηρίου, αναφέροντας ότι δεν είχε πρόθεση να θίξει ή να αμφισβητήσει την εντιμότητα, τιμιότητα, το ήθος και τον χαρακτήρα της Χριστίνας και Μαριάννας Χριστόφια.

Επίσης, εξέφρασε την λύπη του και απολογήθηκε προς τις ενάγουσες «για οποιαδήποτε ταλαιπωρία, βλάβη ή ζημιά τους προκάλεσε», ενώ σύμφωνα με την έκθεση που ετοίμασαν οι δικηγόροι της Χριστίνας και Μαριάννας Χριστόφια, «ο ίδιος είχε εν γνώσει του ότι το περιεχόμενό τους ήταν ψευδές ή/και αναληθές».

Σημειώνεται ότι η δήλωση έγινε σε ώρα με αυξημένη τηλεθέαση και ότι το ύφος των αναφορών του «δείχνει απερισκεψία ως προς τα δικαιώματα ή/και τη φήμη ή/και τα συναισθήματα των εναγουσών.

Επισημαίνεται ακόμη ότι ο κ. Δίπλαρος «προέβη στις δηλώσεις για να προκαλέσει ζημιά και/ή μίσος και απέχθεια στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και στα πρόσωπα της οικογένειάς του, ειδικότερα στις δύο του κόρες».

Κλείνοντας η έκθεση αναφέρει πως οι δηλώσεις του κ. Δίπλαρου, άφησαν να νοηθεί πως οι θυγατέρες του κύριου Δημήτρη Χριστόφια ενήργησαν εις βάρος των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας.