ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΠΑΠ -Οι «φιλανθρωπίες» του ΟΠΑΠ, πληρώνονται από τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η 24», στις 12 Νοεμβρίου, ήταν φιλοξενούμενη στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού EXTRA, με θέμα συζήτησης το φερόμενο σκάνδαλο του ΟΠΑΠ.

Είναι σημαντικό για τους πολίτες να γνωρίζουν ότι τα ποσά που δίνονται από τον ΟΠΑΠ σε χορηγίες για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό αφαιρούνται και μειώνουν ισόποσα τα έσοδα της Δημοκρατίας και ΔΕΝ επηρεάζουν τα κέρδη του ΟΠΑΠ.

Το «αμαρτωλό» 1%

Το νέο νομοσχέδιο αφήνει και πάλι στην ευχέρεια του ΟΠΑΠ το 1%, για να διατεθεί σε αθλητικές και φιλανθρωπικές χορηγίες, το οποίο αφαιρείται από τα έσοδα που υπολογίζονται για την Κυπριακή Δημοκρατία (αντί για 27,5% η Κύπρος εισπράττει 26,5%).

Ο νόμος θα έπρεπε να καθορίζει ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα εισπράττει το συνολικό ποσοστό (27,5% σε αυτήν την περίπτωση) και θα υποχρεώνεται να διαθέτει το 1% σε παρόμοιες δράσεις, μεταφέροντας την ευθύνη από τα χέρια ενός ιδιωτικού Οργανισμού στα χέρια του κράτους.

Εξάλλου, αυτό το ποσοστό του 1% χρησιμοποιείται από τον ΟΠΑΠ για να επιλέγει αδιαφανώς όποιες δράσεις επιθυμεί να χρηματοδοτήσει και μέσω των οποίων ασκεί πολιτική, όπως έχει αποκαλύψει επανειλημμένως η «24».