Στο μικροσκόπιο του Γενικού Ελεγκτή το Τμήμα Φορολογίας

Στο μικροσκόπιο του Γενικού Ελεγκτή βρίσκονται όλες οι δραστηριότητες του Τμήματος Φορολογίας, αφού όπως διαπιστώνει ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, υπάρχει ανησυχία για τυχόν φαινόμενα ανοχής.

Ο έλεγχος αφορά τη λίστα Λαγκάρντ και τα έγγραφα Panama και Paradise. Τρεις ελεγκτές προέβησαν χθες σε έλεγχο του Εφόρου Φορολογίας για τους φακέλους μεγάλων φορολογουμένων.

Ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, είπε ότι με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας αυτών των φακέλων, η Ελεγκτική Υπηρεσία θα προβεί σε δικό της έλεγχο, για να διαπιστώσει εάν έγινε ο σωστός χειρισμός από το Τμήμα Φορολογίας.

Ερωτηθείς για το επίπεδο συνεργασίας Ελεγκτικής Υπηρεσίας και Τμήματος Φορολογίας, ο κύριος Μιχαηλίδης είπε ότι σε θεωρητικό επίπεδο η συνεργασία υπάρχει, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, η Υπηρεσία αναμένει να δει στην πράξη αν οι πληροφορίες που έχουν δοθεί, είναι ακριβείς.

Ο Γενικός Ελεγκτής αναφέρθηκε σε συχνές περιπτώσεις φαινομένων ανοχής της φοροδιαφυγής, που οφείλονται σε ανεπάρκεια του Τμήματος Φορολογίας ή σε ευνοϊκή μεταχείριση των μεγάλων φορολογουμένων.