Βίντεο: Κρανοφόροι σπάνε και κλέβουν το κατάστημα της Apple στο Λονδίνο

Δέκα οι ληστές – Χρησιμοποίησαν σκούτερ για τη διαφυγή τους – Άρπαξαν iPhone, iPad και ρολόγια

Το κεντρικό κατάστημα της Apple στην Regent Street στο Λονδίνο επέλεξε να ληστέψει συμμορία, που απείλησε με σφυρί το φύλακα του καταστήματος. Τα δέκα μέλη της συμμορίας εισέβαλαν στο κατάστημα, από το οποίο αφαίρεσαν iPhone, iPad και ρολόγια.

Όπως φαίνεται σε βίντεο τουλάχιστον τρία σκούτερ περίμεναν στο πεζοδρόμιο, την ώρα που οι κλέφτες φορώντας κράνη εισέρχονταν και εξέρχονταν από το κτίριο.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα που κατέγραψε τη στιγμή της επίθεσης ενώ περίμενε το λεωφορείο, οι κλέφτες που φορούσαν μαύρα ρούχα επιχείρησαν αρκετές φορές να σπάσουν την πόρτα του καταστήματος.

Το περιστατικό συνέβη ένα μήνα μετά την επίθεση ομάδας κλεφτών, που επιτέθηκαν σε πολυτελές κατάστημα κοσμημάτων, στον ίδιο δρόμο. Τότε είχε γίνει ξανά λόγος για τρία άτομα, που εισέβαλαν στο κατάστημα με τσεκούρι, σφυρί και ρόπαλα. Ωστόσο αξιωματικοί θεωρούν ότι στη σπείρα μετέχουν έξι άτομα.

Οι ληστές προτιμούν τα μοτοποδήλατα

Πάντως, τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν αύξηση περιπτώσεων κλοπών και ληστειών, όπου οι ληστές χρησιμοποιούν μοτοποδήλατο. Κατά μέσο όρο ο αριθμός φτάνει τις 53 καθημερινά. Αστυνομικοί εκτιμούν ότι αυτό οφείλεται στην αύξηση των ανθρώπων που χρησιμοποιούν μοτοποδήλατο. Οι κλέφτες συνήθως επιχειρούν σε ζεύγη.

Πηγή: protothema.gr