Βουτιά θανάτου για τον ιδρυτή του Gaydar

Ο ένας από τους δύο ιδρυτές της πλατφόρμας Gaydar, μέσω της οποίας γίνονταν γνωριμίες μεταξύ ομοφυλόφιλων, ο Henry Badenhorst, πέθανε λόγω πτώσης στο κενό από έναν πύργο στην πατρίδα του, τη Νότια Αφρική, σε ηλικία 51 ετών.

Όπως μεταφέρει το BuzzFeed News, τα αιτία του θανάτου δεν είναι ακόμη γνωστά, αλλά όλες οι ενδείξεις οδηγούν στην αυτοκτονία.

Το περίεργο σε αυτήν την υπόθεση είναι ότι το περιστατικό ήρθε δέκα χρόνια μετά από παρόμοιο θάνατο του συνιδρυτή της Gaydar, του Βρετανού Gary Frisch, ο οποίος έπεσε από το μπαλκόνι ενός κτιρίου. Το ζευγάρι εμπνεύστηκε την ιστοσελίδα, όταν ένας ομοφυλόφιλος φίλος τους είχε παραπονεθεί για το πόσο δύσκολο ήταν να βρεθεί ένας σύντροφος στις αντίστοιχες ιστοσελίδες γνωριμιών.

«Πριν από δεκαοκτώ χρόνια, ο Henry και ο συνεργάτης του, Gary εφηύραν τον τρόπο με τον οποίο συναντιούνται οι ομοφυλόφιλοι, δημιουργώντας έτσι ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για τους ΛΟΑΤ ανθρώπους. Η ομάδα του Gaydar είναι συγκλονισμένη και λυπημένη με το θάνατο του Henry και στέλνει συλλυπητήρια στους φίλους και την οικογένειά του», ανέφερε ο Rob Curtis, διευθύνων σύμβουλος της Gaydar.

Το Gaydar έφερε επανάσταση στην γκέι κοινότητα και θεωρείται κομβικό σημείο στην ιστορία της. Ο Badenhorst και ο Frisch εισήγαγαν μέσω της πλατφόρμας ζωντανές συνομιλίες, εξελιγμένες δυνατότητες αναζήτησης, όπως και τις κομβικές για τον ρόλο τους σελίδες προφίλ. Αυτές παρείχαν πολυάριθμα φωτογραφικά χαρακτηριστικά και έδιναν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να μεταδώσουν ποιοι ήταν, τι τους άρεσε και τι έψαχναν.

 

Πηγή:newsbeast