Αυξήθηκε η αιμοδοσία το 2017 – Eυχαριστίες και έκκληση για συνέχιση της προσφοράς από το Κέντρο Αίματος

Το 2017 σημειώθηκε μεγάλη αύξηση της αιμοδοσίας, ενώ ελαχιστοποιήθηκαν των προβλήματα μετάγγισης που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κέντρου Αίματος του Υπουργείου Υγείας.

Εκφράζονται παράλληλα προς όλους τους αιμοδότες θερμότατες ευχαριστίες για την πολύτιμη προσφορά τους, ενώ έκκληση απευθύνεται προς όσους δεν είναι αιμοδότες, να γίνουν «μέλη της μεγάλης μας οικογένειας, προσφέροντας στους συνανθρώπους μας».

Εξάλλου, το Κέντρο Αίματος αναφέρει ότι το 2017 υπήρξε μια σημαντική χρονιά, αφού σημαδεύτηκε από ιδιαίτερα γεγονότα. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι επιτεύχθηκε πιστοποίηση σύμφωνα με το απαιτητικό πρότυπο ISO 9001, γεγονός που διασφαλίζει όλες τις διαδικασίες ποιότητας και ασφάλειας των παραγώγων αίματος.

Παράλληλα, κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός και εντός των επόμενων εβδομάδων θα εγκατασταθεί η μοριακή μέθοδος ελέγχου του αίματος ΝΑΤ. Τέλος, αναφέρει ότι ενοποιήθηκαν οι υπηρεσίες του Κέντρου Αίματος των επαρχιών Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου και σε λίγους μήνες προγραμματίζεται η ενοποίηση των υπόλοιπων επαρχιών.

Πηγή:ΚΥΠΕ