Ελλάδα: Μείωσαν την ποινή 61χρονου που ασέλγησε σε ανήλικους

Τα κλάματα στα οποία ξέσπασε πολλές φορές και η συγγνώμη που ζήτησε επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της απολογίας του, φαίνεται ότι συγκίνησαν τους δικαστές και μείωσαν αρκετά την ποινή ενός 61χρονου που κατηγορούνταν ότι ασελγούσε σε δύο ανήλικα αγόρια σε συνοικία του Ηρακλείου.

Η ανατριχιαστική υπόθεση είχε συγκλονίσει την Κρήτη το 2014, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο κατηγορούμενος είχε παρασύρει τα δυο παιδιά, έναν 14χρονο και έναν 15χρονο. Μάλιστα, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης δέκα ετών και τριών μηνών και από τότε βρισκόταν στην φυλακή.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό και στην απολογία του ο 61χρονος δήλωσε ότι μετάνιωσε για όσα έκανε και ζήτησε συγνώμη από τα θύματά του. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και μείωσε την συνολική ποινή κάθειρξης στα έξι χρόνια, πέντε για τον μικρότερο ανήλικο και ένα για τον μεγαλύτερο. Μετά την δίκη, ο 61χρονος επέστρεψε στο κελί του, για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής.

Πηγή: protothema.gr