ΠΕΟ: Η μη διαβούλευση και η μονομερής λήψη αποφάσεων αποτελούν πολιτική της παρούσας Κυβέρνησης

Η μη διαβούλευση και η μονομερής λήψη αποφάσεων είναι πλέον ο κανόνας και αποτελούν πολιτική για την παρούσα κυβέρνηση, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΕΟ.

Η ΠΕΟ σημειώνει ότι «από ηλεκτρονικές ειδησιογραφικές σελίδες διαβάζουμε ότι σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σειρά ζητημάτων που αφορούν τα κουρεμένα Ταμεία Προνοίας».

«Δεν θα σχολιάσουμε το περιεχομένου της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου αφού δεν γνωρίζουμε τίποτε πέραν από ότι διαβάσαμε. Κάτι τέτοιο θα ήταν πρόχειρο και ανεύθυνο από μέρους της ΠΕΟ», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Θεωρούμε όμως αναγκαίο να υπογραμμίσουμε», συνεχίζει η ΠΕΟ, « ότι και αυτή τη φορά όπως και τον περασμένο Ιούλιο η κυβέρνηση αποφασίζει και εξαγγέλλει για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά τους εργαζόμενους χωρίς να προηγηθεί διάλογος και διαβούλευση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις».

Αναφέρει επίσης ότι «η μη διαβούλευση και η μονομερής λήψη αποφάσεων είναι πλέον ο κανόνας και αποτελούν πολιτική για την παρούσα κυβέρνηση».

«Εμείς αναμένουμε ότι οι κυβερνήσεις και οι εκπρόσωποι τους έπρεπε να δίνουν το καλό παράδειγμα και με τις ενέργειες τους να λειτουργούν ως θεματοφύλακας των θεσμών και των διαδικασιών. Δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση το αντίθετο πράττει», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ