ΥΠΕΞ: Ικανοποίηση για την απόφαση της ΓΣ του ΟΗΕ να καταδικάσει την απόφαση των ΗΠΑ

Ικανοποίηση γιατί παρά την «ξεκάθαρη πίεση και απειλές των ΗΠΑ» η πλειοψηφία των χωρών μελών του ΟΗΕ απέρριψε την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζει το «υπουργείο εξωτερικών» με ανακοίνωσή του.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην ανακοίνωση προστίθεται ότι με την απόφαση αυτή η διεθνής κοινότητα επιβεβαίωσε τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ για το θέμα της Ιερουσαλήμ και δεν νομιμοποίησε την απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ που έρχεται σε αντίφαση με το διεθνές δίκαιο.

Το «υπεξ» εύχεται η αμερικανική κυβέρνηση να εξετάσει και πάλι αυτή την λάθος – όπως αναφέρει – απόφαση και να συνεχίσει να συμβάλλει στην επίτευξη λύσης με την ίδρυση ενός Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Υπενθυμίζει την απόφαση που έλαβε πρόσφατα ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας με πρόταση της προεδρεύουσας Τουρκίας και της Υεμένης και σημειώνει ότι η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ για την Ιερουσαλήμ αλλά και το βέτο των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το ίδιο θέμα, έχει αυξήσει τις αντιδράσεις. Εκφράζει τέλος ανησυχία για την απόφαση Τραμπ για την Ιερουσαλήμ που δεν εξυπηρετεί τις προσπάθειες ειρήνης στην περιοχή.

Πηγή: ΚΥΠΕ