Ανέκαμψε τον Νοέμβριο η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία

Η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία ανέκαμψε τον Νοέμβριο μετά από δύο μήνες πτώσης, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη και τα οποία αύξησαν τις ενδείξεις ότι στο νέο έτος εισέρχεται μια υγιής οικονομία.

Η παραγωγή από τις βιομηχανικές επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 3,4% το Νοέμβριο, σε μηνιαία βάση, ανακοίνωσε η γερμανική ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, Destatis.

Οι κατασκευαστές προϊόντων ανέφεραν αύξηση της παραγωγής τους κατά 4,3%, με την ισχυρότερη αύξηση να καταγράφεται από τους κατασκευαστές κεφαλαιουχικών αγαθών, ακολουθούμενοι από τους κατασκευαστές προϊόντων καταναλωτών.

Οι κατασκευαστικές εταιρείες παρουσίασαν βραδύτερη ανάπτυξη η οποία ανήλθε στο 1,5%, ενώ η παραγωγή ενέργειας υποχώρησε κατά 3,1%.

«Οι θετικές εξελίξεις στις βιομηχανικές παραγγελίες και η αισιόδοξη επιχειρηματική διάθεση δείχνουν έντονη ανάπτυξη στη βιομηχανία τους επόμενους μήνες», υπογραμμίζει η Destatis και σημειώνει ότι οι εξαγωγές γερμανικών αγαθών αυξήθηκαν κατά 8,2% σε ετήσια βάση το Νοέμβριο μετά από συγκρατημένη αύξηση τον προηγούμενο μήνα.

Πηγή: ΚΥΠΕ