Από την «εξωτερική» ο Κάρογιαν, διεμβολίζει τα σχέδια του Νικόλα – Ψηφίζουν Μαλά στο «ημίχρονο» και Αναστασιάδη στον «τελικό»

Ραγδαίες εξελίξεις στους κόλπους του ΔΗΚΟ

Της Αλεξίας Καφετζή

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «24», το «στρατόπεδο» του Μάριου Κάρογιαν, στροφάρει μηχανές, εν όψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών. Συσκέψεις επί συσκέψεων, «κρυφές» συναντήσεις και… συγκεκριμένη στρατηγική και σχεδιασμός.

Στον πρώτο γύρο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η «πλατφόρμα» του Μάριου Κάρογιαν, θα ψηφίσει Σταύρο Μαλά, με μοναδικό στόχο να αποτρέψει πιθανή επιτυχία του Νικόλα Παπαδόπουλου, να περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Την δεύτερη Κυριακή δε, όποιο και αν είναι το τελικό δίδυμο, η ψήφος όσων τάσσονται με τον Κάρογιαν θα πάει στον Νίκο Αναστασιάδη.

Να θυμίσουμε ότι, υπάρχει μια πολύ μεγάλη μερίδα οπαδών του ΔΗΚΟ που είναι πολύ δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που πολιτεύεται η ηγεσία του κόμματος ως προς:

  • Τις ακραίες θέσεις και έλλειψη προτάσεων στο Κυπριακό.
  • Τις θέσεις του κόμματος για θέματα οικονομίας και εσωτερικής διακυβέρνησης.
  • Το τρόπο εσωτερικής λειτουργίας του κόμματος, όπου μια μικρή ομάδα ατόμων παίρνουν αποφάσεις με αντιδημοκρατικό και απόλυτο τρόπο.

Με βάση τα πιο πάνω και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το ΔΗΚΟ έπαψε να εκφράζει τον παραδοσιακό ψηφοφόρο της μετριοπάθειας, της σωφροσύνης και της λογικής, γίνονται, εδώ και καιρό, ζυμώσεις για να οργανωθεί η φωνή εκείνη που θα αφυπνίσει τους πραγματικούς ΔΗΚΟικούς.

Οι ζυμώσεις αφορούν κυρίως στο σχήμα και στον τρόπο λειτουργίας αυτής της αντιπολιτευτικής πλατφόρμας, καθώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα «παίξει» πλέον ανοιχτά, την βδομάδα που μεσολαβεί, μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου γύρου.