Δημοσκόπηση στις ΗΠΑ: Δέκα μονάδες θα «έριχνε» η Όπρα στον Τραμπ αν γίνονταν τώρα εκλογές

Με το… «καλημέρα», η Όπρα Γουίνφρει βάζει στη γωνία τον Τραμπ.

Η πρώτη δημοσκόπηση που διεξήχθη μετά το όργιο φημών ότι η πρώην «πάπισσα» της αμερικανικής ΤV θα διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο στις εκλογές του 2020, έδειξε πως ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος τρώει τη… σκόνη της 64χρονης Αφροαμερικανής.

Δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Rasmussen που δημοσιεύουν τα αμερικανικά ΜΜΕ δείχνει πως, αν γίνονταν σήμερα εκλογές και η διάσημη τηλεπερσόνα είχε ως πολιτικό της αντίπαλο τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, θα έκανε… περίπατο αφού η διαφορά τους θα κυμαινόταν στις δέκα μονάδες.

Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης Rasmussen, η Όπρα αποσπά ποσοστό 48% ενώ ο Τραμπ 38%.

Το 14% των Αμερικανών ψηφοφόρων δηλώνει αναποφάσιστο.

Η έρευνα που διεξήχθη σε χίλιους πιθανούς Αμερικανούς ψηφοφόρους από τις 8 έως τις 9 Ιανουαρίου τηλεφωνικά και διαδικτυακά, έδειξε επίσης πως το 12% των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών παραμένουν αναποφάσιστοι.

Ακτινογραφώντας το ποσοστό των ψηφοφόρων της Όπρα, το 76% των Δημοκρατικών και το 22% των Ρεπουμπλικανών την εμπιστεύονται για να αναλάβει τα προεδρικά καθήκοντα στο Λευκό Οίκο.

Αντίστοιχα για τον Τραμπ, το 66% των Ρεπουμπλικανών και τον 12% των Δημοκρατικών του δίνουν μία δεύτερη ευκαιρία για να ανανεώσει την προεδρική θητεία του.

Πηγή: protothema.gr