Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας απέρριψε τα αιτήματα Ζολώτα

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας απέρριψε σήμερα τα αιτήματα που υπέβαλαν οι δικηγόροι του Μιχάλη Ζολώτα στην υπόθεση Focus για χωριστή δίκη και αφαίρεση του ονόματός του από τις λεπτομέρειες άλλων κατηγοριών εκτός από εκείνη που αντιμετωπίζει.

Σημειώνεται ότι ο Μιχάλης Ζολώτας παραπέμφθηκε στο Κακουργιοδικείο, μετά από σχετικό αίτημα προς τις ελληνικές αρχές, μόνο για μια κατηγορία και συγκεκριμένα την 24η, που αφορά τη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κατά την περίοδο Ιουνίου και Δεκεμβρίου του 2013, στη Λευκωσία.

Οι δικηγόροι του κ. Ζολώτα, Ευστάθιος Ευσταθίου και Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, είχαν ζητήσει από το δικαστήριο όπως ο πελάτης τους δικαστεί σε χωριστή δίκη για τη μοναδική κατηγορία που αντιμετωπίζει και αφαιρεθεί επιπρόσθετα το όνομα του από τις λεπτομέρειες των άλλων κατηγοριών. Η Κατηγορούσα Αρχή είχε ένσταση και για τα δύο αιτήματα και είχε καλέσει το Δικαστήριο να τα απορρίψει.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου, η Κατηγορούσα Αρχή ανέφερε ότι θα διαφοροποιήσει το κατηγορητήριο με την προσθήκη ακόμη δύο κατηγοριών.

Πηγή: ΚΥΠΕ