Καταγγελία Αναστασιάδη για συνυποψήφιό του: «Θέτει τράπεζα σε κίνδυνο»

O Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε σε «ανεύθυνες ενέργειες και εσκεμμένες πράξεις» σχολιάζοντας τις φήμες των τελευταίων ημερών για κούρεμα καταθέσεων στη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα.

Υποστήριξε ότι πίσω από τη φημολογία βρίσκεται σύμβουλος συγκεκριμένου υποψήφιου Προέδρου ο οποίος «είναι αυτός που έδινε οδηγίες ή συμβουλές για να αποσύρουν συγκεκριμένα ταμεία προνοίας τα χρήματά τους» και να μην κάνουν άλλες καταθέσεις.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι «θυγατρική εταιρεία συγκεκριμένου συμβούλου που είναι σύμβουλος στα ταμεία προνοίας των υπαλλήλων της ΑΗΚ (Αρχή Ηλεκτρισμού) και της ΑΤΗΚ (Αρχή Τηλεπικοινωνιών), έδινε οδηγίες ότι πρέπει να σηκώσουν τα χρήματά τους». Αντιλαμβάνεστε, συνέχισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ότι «την ίδια ώρα η διασπορά της είδησης οδηγούσε ποιους, τους χαμηλοκαταθέτες που είναι απόλυτα προστατευμένοι. Από τα 11,5 δισ. ευρώ καταθέσεις στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, τα €10 δισ. είναι απόλυτα διασφαλισμένα διότι μιλούμε για καταθέσεις κάτω των €100 χιλ.».

Πηγή: protothema