Μιχάλης Μηνά στο 24: “Θα τσακίσουμε το κατεστημένο αν μας τιμήσουν με την ψήφο τους”

Ο Μιχάλης Μηνά υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε στο 24h.

Του Φίλιππου Σιακαβάρα

  • Ο πρόεδρος του κόμματος Δικαιοσύνης – ΟΑΔ, μας μίλησε για την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές, το μήνυμα που θέλει να στείλει και για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κυπριακός λαός.

Αναλυτικά:

Κύριε Μηνά, ποιο είναι το κεντρικό σύνθημα που χαρακτηρίζει την υποψηφιότητά σας για την Προεδρία της Δημοκρατίας;

Δύο λέξεις: Δικαιοσύνη και αξιοκρατία

Ποιος είναι ο στόχος σας σε ψήφους; Με τι αποτέλεσμα θα είστε ευχαριστημένος την Κυριακή των εκλογών;

Αυτό θα το δείξει η κάλπη, ο κόσμος θα κρίνει την πορεία του καθενός μέσα από την ψήφο του. Είμαστε αισιόδοξοι, καθώς τα μηνύματα συμπαράστασης είναι πάρα πολλά καθημερινά. Υπάρχει κρίση Θεσμών και εμπιστευόμαστε τη κρίση του Λαού ότι θα αντιδράσει. Είμαστε το ΜΟΝΟ κόμμα που ξεκάθαρα και σταράτα λέμε ότι «θα τσακίσουμε το κατεστημένο, αν μας τιμήσει ο Λαός με τη ψήφο του».

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Κύπρος και ποιες λύσεις προτείνετε;

Το πιο σημαντικό από όλα είναι η επίλυση του Κυπριακού προβλήματος που οφείλουμε να το λύσουμε πάνω σε σωστές βάσεις. Με την λύση αυτή εξυπακούεται θα επιλυθούν και άλλα προβλήματα όπως η οικονομία και η μείωση της ανεργίας. Χωρίς την λύση με τα σημερινά δεδομένα τώρα, το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι η ανεργία που αναγκάζει πάρα πολλούς νέους να φυγουν στο εξωτερικό και να ξενιτευτούν. Το δεύτερο μεγάλο θέμα ότι ο κόσμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Τρίτον και μεγαλύτερο όμως πρόβλημα (που βιώνει καθημερινά ο πολίτης) παραμένει η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ αυτων που έφεραν την Κύπρο σε αυτή την κατάσταση. Κάποτε πρέπει η Δικαιοσύνη να τιμωρήσει όλους τους ένοχους για να να νοιώσει και ο κυπριακός λαός ότι υπάρχει Δικαιοσύνη, διαφορετικά θα γίνουν όλα χειρότερα. Αυτό θα λειτουργήσει και σαν ανασταλτικός παράγοντας σε όσους θέλουν να συνεχίσουν να ζουν από τις μίζες και τη διαφθορά.

Στο Κυπριακό, ποια πιστεύετε ότι είναι η σωστή μορφή λύσης; Είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία ή κάποια άλλη μορφή;

Η θέση μας στο Κυπριακό είναι ξεκάθαρα η επιστροφή ΟΛΩΝ των προσφύγων στα σπίτια τους. Όμως δυστυχώς οι συνεχείς παραχωρήσεις και υποχωρήσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων στην τουρκοκυπριακή πλευρά καθιστούν τον στόχο αυτό να φαντάζει δύσκολο. Όποια λύση και να έρθει με τα σημερινά δεδομένα δεν θα είναι προς όφελος των Ελληνοκυπρίων. Για αυτό εμείς πιστεύουμε σε ένα δημοψήφισμα των Ελληνοκυπρίων όπου εκ των προτέρων ο Λαός θα αποφασίσει το είδος της λύσης που επιθυμεί. Επίσης, η 2η ερώτηση όσον αφορά το Δημοψήφισμα θα πρέπει να απευθύνεται στους πρόσφυγες για να αποφασίσουν οι ίδιοι για τις περιουσίες (που θα ΕΠΡΕΠΕ να ήταν αδιαπραγματευτες). ΔΕΝ μπορούν οι μη-πρόσφυγες να αποφασίζουν για τη περιουσία του άλλου. Γιατί πρόκειται για ένα κατοχυρωμένο Ατομικό δικαίωμα.

Στην προσωπική σας σελίδα στο Facebook και του κόμματός σας, παρατηρούμε ότι έχετε πολλές φορές εκφραστεί πολύ δυναμικά κατά των πολιτικών ηγετών του τόπου, των ΜΜΕ, των εταιρειών δημοσκοπήσεων και πολλών άλλων. Πιστεύετε ότι ο κόσμος συμμερίζεται τις απόψεις σας;

Ο κόσμος συμμερίζεται τις απόψεις μας πλήρως και πιστεύω ακόμη πιο έντονα και απο μας. Ο κόσμος ειναι αγανακτισμένος. Οι τράπεζες μετά τις εκλογές σίγουρα θα αρχίσουν τις εκποιήσεις οπόταν εκεί θα δείξει ο κόσμος την πραγματική οργή και αγανάκτηση του. Εμείς προκαλούμε αυτούς που αναφερόμαστε συχνά να έρθουν να μιλήσουν μαζί μας. Αν επιθυμούν και δημόσια. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η διαφθορά;

Η διαφθορά θα αντιμετωπιστεί ΜΟΝΟ αν καταδικαστούν οι ΕΝΟΧΟΙ. Εδω και χρόνια κανένας ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ δεν έχει καταδικασθεί σε φυλακή. Κάπου «χωλαίνει» η δικαιοσύνη. Επίσης, πρέπει να μπει ένας Υπουργός Δικαιοσύνης με τσαγανό. Που θα είναι έτοιμος να τα βάλει με όλο το διεφθαρμένο κατεστημένο. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι νευραλγικό πόστο και για αυτό θα το διαπραγματευτούμε. Είναι η κόκκινη μας γραμμή.

Τέλος, ένα μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους ψηφοφόρους ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι πρέπει να σχηματισθεί μια κυβέρνηση ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ για να σταματήσει η κομματοκρατία που υπάρχει παντού και να αναλάβουν ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ και όχι κομματόσκυλα.

Χωρίς παρεμβολές των κομμάτων, να διορίζονται πάντα οι ικανότεροι για να μπορέσει να αλλάξει φιλοσοφία ο τόπος και να επιλυθούν αν όχι όλα τα προβλήματα, τα περισσότερα που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Εμείς είμαστε έτοιμοι για το καλό του τόπου να συμμετάσχουμε και να καλέσουμε όχι μόνο τους υποστηρικτές μας αλλά και τους συναγωνιστές μας υποψήφιους ΠτΔ. Θέλουμε να στείλουμε έξω το μήνυμα της Ενότητας και όχι της Διχόνοιας.