Ο καιρός του τριημέρου – ΄Ερχονται βροχές και σκόνη

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει παροδικά την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη κατά διαστήματα, μέχρι την Κυριακή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, με διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικά δεν αποκλείεται να πέσουν ελαφρές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά. Στα δυτικά και τα βόρεια δεν αποκλείεται να πέσουν ελαφρές βροχές. Τοπικά δυνατό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά. Τοπικά δεν αποκλείεται να πέσουν ελαφρές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στα δυτικά το απόγευμα μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη και αργά το απόγευμα στα δυτικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται λίγες τοπικές βροχές. Τη νύκτα, όμως, αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους χιόνια. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσουν χιόνια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις, κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πηγή: ΚΥΠΕ