Ομαλά εξελίσσεται το έργο της Αστυνομίας, δηλώνει ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου

Ομαλά εξελίσσεται το επιχειρησιακό έργο της Αστυνομίας μέχρι στιγμής, όπως δήλωσε ο Αρχηγός της Δύναμης Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, σημειώνοντας πως υπήρξαν διάφορες καταγγελίες οι οποίες τυγχάνουν άμεσης διερεύνησης. 

Διευκρίνισε παράλληλα πως η καταγγελία για προσφορά κουπονιών στην Πάφο σε ψηφοφόρους από συγκεκριμένο επιτελείο φαίνεται να μην ευσταθεί.

Σε δηλώσεις του στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου που λειτουργεί στη ΜΜΑΔ, ο κ. Χρυσοστόμου είπε ότι η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για τη δημοκρατία και η Αστυνομία ως θεσμός προστασίας της κοινωνίας καλείται να διασφαλίσει ότι αυτό το δικαίωμα θα ασκηθεί μέσα σε πλαίσια πλήρους τάξης και ασφάλειας.

Ο κ. Χρυσοστόμου είπε πως από την έναρξη της διαδικασίας βρίσκεται σε εξέλιξη μια γιγαντιαία επιχείρηση, με 2000 μέλη της Δύναμης να βρίσκονται επί ποδός από τις πρώτες πρωινές ώρες, τόσο στα εκλογικά κέντρα όσο και σε περιπολίες και άλλα καθήκοντα. «Λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα και βρισκόμαστε σε διαρκή συνεργασία με τον Γενικό Έφορο Εκλογών και τους αντιπροσώπους του», είπε.

Ο Αρχηγός της Δύναμης ανέφερε στη συνέχεια πως έχουν συσταθεί ειδικές ανακριτικές μονάδες τόσο στο Αρχηγείο όσο και στις επαρχιακές Αστυνομικές Διευθύνσεις και επιλαμβάνονται της διερεύνησης οποιωνδήποτε καταγγελιών που παραβιάζουν το Νόμο.

Σημείωσε επίσης ότι το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας, που εκπονήθηκε στη βάση της εμπειρίας των περασμένων εκλογών, εξελίσσεται ομαλά. Κάποια από τα μέτρα, όπως είπε, γίνονται ορατά και κάποια όχι, ενώ παράλληλα χρησιμοποιείται σύγχρονη τεχνολογία για υποστήριξη του έργου.

«Η Αστυνομία είναι παρούσα στην υπηρεσία της Πολιτείας και της Κοινωνίας σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα σε αυτή την πολύ σημαντική μέρα για το δημοκρατικό μας πολίτευμα», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με καταγγελίες στην Πάφο ότι δόθηκαν από συγκεκριμένο επιτελείο κουπόνια υπεραγοράς σε ψηφοφόρους, ο κ. Χρυσοστόμου είπε πως υπήρξαν διάφορες καταγγελίες οι οποίες τυγχάνουν άμεσης διερεύνησης. «Εκ πρώτης όψεως φαίνεται αυτή η καταγγελία να μην ευσταθεί, όμως τυγχάνει διερεύνησης», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ