Στήριξη του ΚΟΤ από την πολιτεία ζητά η ΣΗΔΗΚΕΚ–ΠΕΟ

Τη στήριξη του ΚΟΤ από την πολιτεία ζητά, με ανακοίνωσή της, η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ.

Σύμφωνα με τη Συντεχνία «η πεποίθηση της κυβέρνησης ότι ο ΚΟΤ έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του και η έμφαση που δόθηκε στη δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού άφησαν τον Οργανισμό υποστελεχωμένο, και χωρίς οποιοδήποτε εκσυγχρονισμό».

Εκφράζεται η θέση ότι «είναι πραγματικά λυπηρό, ο κατ` εξοχήν αρμόδιος φορέας για τον τουρισμό να συρρικνώνεται και να περιθωριοποιείται, με τέτοιο τρόπο, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου οι προκλήσεις αυξάνονται».

«Ο ΚΟΤ απέδειξε ότι έχει και παρόν και μέλλον. Απέδειξε ακόμη, ότι και μέσα σε τέτοιες συνθήκες μπορεί να φέρει σε πέρας την αποστολή του, λαμβάνοντας συγχαρητήρια από συνεργάτες και διεθνείς οργανισμούς», αναφέρεται.

Εκφράζεται η ελπίδα «όπως κατά το 2018 σταματήσουν οι πειραματισμοί και επιτέλους να παρθεί τελεσίδικα η πολιτική απόφαση που να καθορίζει το μέλλον του Οργανισμού». Η Συντεχνία μας, αναφέρεται, «έχει δώσει και συγκεκριμένες εισηγήσεις προς την κατεύθυνση αυτή και μπορεί να στοιχειοθετήσει τα όσα αναφέρει».

«Εμείς δεν πρόκειται να δεχτούμε την περαιτέρω υπόσκαψη ή υποβάθμιση του Οργανισμού και πολύ δε περισσότερο το κλείσιμο του και αναμένουμε από τις πολιτικές δυνάμεις να προβληματιστούν», προστίθεται.

Σύμφωνα με την ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ «ο ΚΟΤ θα συμπληρώσει φέτος 49 χρόνια ζωής με τεράστια προσφορά στα τουριστικά δρώμενα της Κύπρου». Το έργο, αναφέρεται, «τα αποτελέσματα αλλά και η σημαντικότητα ύπαρξης του Οργανισμού επιβάλλουν τη στήριξη του από την πολιτεία».

«Επιβάλλεται το 2018 να είναι η χρονιά αναβάθμισης του ΚΟΤ», καταλήγει η ανακοίνωση της Συντεχνίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ