Υπό κράτηση οι Βραζιλιάνες, που εισήγαγαν κοκαΐνη

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης για οκτώ ημέρες εναντίον δύο γυναικών ηλικίας 30 και 31 ετών από τη Βραζιλία για διευκόλυνση των ανακρίσεων της ΥΚΑΝ σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης εισαγωγής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α, παράνομης προμήθειας ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α, παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α και παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, δηλαδή ενός κιλού κοκαΐνης.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου, οι δύο γυναίκες έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας με την τελευταία πτήση από την Αθήνα, προερχόμενες από τη Μαδρίτη.

Με ένα κιλό κοκαΐνης στην κατοχή τους έφθασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας δύο γυναίκες

Κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου και μετά από εξέταση από μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, οι δύο γυναίκες θεωρήθηκαν ύποπτες και τους απαγορεύτηκε η είσοδος στη Δημοκρατία.

Οι γυναίκες κρατήθηκαν σε ειδική αίθουσα του αεροδρομίου προκειμένου να αναχωρήσουν για την χώρα προέλευσης τους δηλαδή τη Βραζιλία με την επόμενη διαθέσιμη πτήση για την Αθήνα.

Γύρω στις 04.45 τα ξημερώματα της Κυριακής 21 Ιανουαρίου κατά τη διαδικασία αναχώρησής τους και κατά τη διάρκεια του ελέγχου αποσκευών, εντοπίστηκαν στην τσέπη του μπουφάν και στην τσάντα της 30χρονης από ένα κυλινδρικό σκεύασμα εντός των οποίων υπήρχε άσπρη σκόνη που ομοίαζε με κοκαΐνη.

Αμέσως ενημερώθηκε η ΥΚΑΝ μέλη της οποίας μετέβησαν στο χώρο, παρέλαβαν τα σκευάσματα, που ήταν συνολικού βάρους 500 περίπου γραμμαρίων και μετά από γραπτή συγκατάθεση των δύο γυναικών οδηγήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για ακτινολογικό έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, στο σώμα της 31χρονης εντοπίστηκαν άλλες δύο συσκευασίες και όταν τις αφαίρεσε διαπιστώθηκε ότι περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους περίπου 500 γραμμαρίων.

Εναντίον των δύο γυναικών εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, συνελήφθηκαν, ανακρίθηκαν και σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησης τους για οκτώ ημέρες.

Την υπόθεση διερευνά το Επαρχιακό Κλιμάκιο Λάρνακας της ΥΚΑΝ.

Πηγή: ΚΥΠΕ