ΔΗΚΟ: Παραιτήθηκε και ο Χριστόδουλος Έλληνας – «Καταφέρατε δυστυχώς να έχετε δίπλα σας μια ομάδα νεαρών χειροκροτητών»

Χωρίς «φρένο» συνεχίζονται οι παραιτήσεις στο ΔΗΚΟ, αυτή τη φορά παραιτήθηκε ο Χριστόδουλος Έλληνας μια παραίτηση η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ηχηρή λόγω του ιστορικού και της αφοσίωσης του στο κόμμα.

Ακλουθεί αυτούσια η επιστολή του:

Κύριε Πρόεδρε,

Με μεγάλη μου λύπη παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στο Κόμμα μας τις τελευταίες εβδομάδες. Φυσικά η ρίζα του προβλήματος δεν είναι σημερινή. Το ΔΗΚΟ έχασε την πορεία του από τη στιγμή που κάποιοι αποφάσισαν να το χρησιμοποιήσουν σαν εφαλτήριο για τις δικές τους προσωπικές επιδιώξεις.

Όταν το 1976 δημιουργήθηκε η Δημοκρατική Παράταξη, άτομα όπως εμένα, τον Χαράκη, τον Μάρκο Κυπριανού, τον Πενταλιώτη, τον Μάριο Καρογιάν και τόσους άλλους 16ηδες και 18αδες τότε, πιστέψαμε στα ιδανικά της Σοσιαλδημοκρατίας του Κεντρώου χώρου, του καθαρού λόγου αλλά και της ρεαλιστικής θεωρίας του ρόλου ενός κεντρώου κόμματος.

Καθοδηγητές μας τότε, ο Ιδρυτής του Κόμματος Σπύρος Κυπριανού, αλλά και αγνοί πατριώτες όπως ο Σταύρος Ποσκώτης και ο Νίκος Μουσιούττας, άνδρες με αρχές και αγνά πιστεύω.

Από τότε και για δεκαετίες το Κόμμα μας όπως συμβαίνει συνήθως με τα κόμματα του κεντρώου πολιτικού χώρου, διαδραμάτιζε καθοριστικό ρόλο στην διακυβέρνηση του τόπου.

Λυπούμαι να διαπιστώσω ότι από την αρχή της Προεδρίας σας καταφέρατε να βάλετε το κόμμα στο περιθώριο με αποτέλεσμα για μια δεκαετία (συμπεριλαμβανομένης και της παρούσας πενταετίας) το Κόμμα να βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Η βάση του κόμματος έχει αποκοπεί από την ηγεσία, η οποία αλαζονικά, εγωιστικά αλλά και απαξιωτικά πολλές φορές, αγνοεί όλα τα παραδοσιακά και ιστορικά μέλη του κόμματος.

Καταφέρατε δυστυχώς να έχετε δίπλα σας μια ομάδα νεαρών χειροκροτητών οι οποίοι με τις λανθασμένες συμβουλές και επιπόλαιους χειρισμούς τους σε καθοριστικά θέματα, σας οδήγησαν σε σειρά λανθασμένων αποφάσεων.

Για καθαρά πρόσκαιρους και λανθασμένους λόγους προχωρήσατε στις τελευταίες εκλογές σε συμμαχίες με ανόμοια κόμματα ή ομάδες. Και επειδή κ. Πρόεδρε δεν αρέσκομαι σε γενικολογίες αναφέρομαι στην σύμπραξη με την Αλληλεγγύη, ένα κόμμα ξεκάθαρα αντίθετο με τις αρχές του ΔΗΚΟ, για να πετύχετε τι;

Το τι πετύχατε κ. Πρόεδρε είναι να αφήσετε την κα. Θεοχάρους να σας εξαναγκάσει να αλλοιώσετε τις ιστορικές θέσεις του ΔΗΚΟ στο θέμα της ΔΔΟ, θέση που ο ίδιος ο μακαριστός πατέρας σας επιβεβαίωσε με την 8η Ιουλίου.

Αναθέσατε ρόλο συμβούλου σας στα θέματα οικονομίας στον κον. Πλατή, οι μέρες και τα έργα του οποίου είναι γνωστά κ. Πρόεδρε στον Κυπριακό Λαό. Νωπές οι μνήμες του 2013 όταν ο κύριος αυτός έβγαινε στις τηλεοράσεις και προσπαθούσε να εξηγήσει ότι όλοι οι άλλοι ήσαν βλάκες και ότι μόνο αυτός είχε την μαγική λύση, αυτή της μετάβασης μας στη λίρα.

Κατάντια κ. Πρόεδρε, μπορούσατε να είχατε δίπλα σας καταξιωμένα στελέχη του ΔΗΚΟ, πρώην Υπουργούς Οικονομικών (Μαυρέλλης, Κεραυνός), Εμπορίου (Κοιλιάρης) και τόσους άλλους, αλλά εσείς επιλέξατε τα λάθος άτομα.

Το χειρότερο όλων κ. Πρόεδρε είναι ότι εξαγγείλατε τη νέα στρατηγική σας, αλλά δεν πείσατε ούτε τα ίδια τα μέλη του κόμματο. Πώς θα πείθατε τον Κυπριακό Λαό, Και αφού δεν πείσατε τα μέλη σας κ. Πρόεδρε και προτού μελετήσετε με λεπτομέρεια τους λόγους που συνέτειναν στην αποτυχία σας, ξεκινήσατε το κυνήγι μαγισσών και τις διαγραφές μελών του κόμματος.

Για όλους τους πιο πάνω λόγους, και επειδή η νέα στρατηγική του κόμματος και οι νέες μεθόδοι αυτοκαταστροφής δεν με εκφράζουν σαν μετριοπαθή, κεντρώο άνθρωπο, σας καλώ όπως με διαγράψετε από μέλος του κόμματος».