Ευδοκία: «Με πολεμούν το κράτος και το ΡΙΚ»…

Π. Πολυβίου: «Οι αποζημιώσεις που ζητάτε, είναι διογκωμένες και πλασματικές»

Του Μάριου Δημητρίου

Με τη δραματική δήλωση από το εδώλιο του μάρτυρα, της δημοσιογράφου Ευδοκίας Λοϊζου, ασθενούς με εγκεφαλίτιδα, από το 2007, όταν εργαζόταν στο ΡΙΚ, ότι «έχει το κράτος και το ΡΙΚ απέναντί της» και ότι «βιώνει ένα πόλεμο εναντίον της, από τη μέρα που αναγνωρίστηκε η ασθένειά της ως επαγγελματική», συνεχίστηκε στις 26 και στις 30 Ιανουαρίου 2018, η εκδίκαση της αστικής αγωγής της Ευδοκίας, εναντίον του ΡΙΚ, για παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας από το Ίδρυμα, δηλαδή για την παράλειψη του ΡΙΚ, να της παρέχει ως εργοδότης, ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Ο ισχυρισμός της Ευδοκίας, που εμφανίζεται ενώπιον του Προέδρου του Επαρχιακού Δικαστηρίου, Δικαστή Νικόλα Σάντη, με δικηγόρο της τον Δώρο Ιωαννίδη, είναι ότι η εγκεφαλίτιδά της, οφείλεται στις κακές συνθήκες εργασίας στο ΡΙΚ. Η δήλωση της ενάγουσας, έγινε στη διάρκεια της αντεξέτασής της από τον δικηγόρο του ΡΙΚ Πολύβιο Πολυβίου, που στη διάρκεια αυτών των δύο δικασίμων, μετέθεσε το κέντρο βάρους της αντεξέτασης, από την προγενέστερη προσπάθεια της δικασίμου της 24ης Ιανουαρίου 2018 να αμφισβητήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας της ενάγουσας, στην προσπάθεια να αποδείξει ότι η ενάγουσα, ζητά ως αποζημίωση από το ΡΙΚ, πολύ περισσότερα, από τα χρήματα που δικαιούται. Ο κ. Πολυβίου, της υπέβαλε στη δικάσιμο της 26ης Ιανουαρίου 2018, χωρίς περιστροφές, ότι επιδιώκει «να μεγιστοποιήσει το λαβείν της και να πάρει διπλά, τριπλά και τετραπλά» και ότι οι αποδείξεις πληρωμών που παρουσιάζει στην αίτηση για αποζημίωση, «έχουν μέσα διπλο-πληρωμές, πολλά λάθη, αδικαιολόγητα ποσά και ποσά, που καλύπτονται από άλλα ποσά». Απευθυνόμενος στην Ευδοκία, ο Π. Πολυβίου της είπε ότι «αυτές οι αποδείξεις, δείχνουν ότι εσκεμμένα ή άθελά σας, έχετε υποβάλει πολύ περισσότερα έξοδα, από αυτά στα οποία έχετε υποβληθεί».

«Λυπάμαι που με προσβάλλετε κύριε Πολυβίου», ήταν η απάντηση της Ευδοκίας Λοϊζου, που συνέχισε λέγοντας ότι ασθένησε, ενώ εργαζόταν σε ένα ημικρατικό οργανισμό και ότι η ασθένειά της αναγνωρίστηκε ως επαγγελματική, από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, του Υπουργείου Εργασίας. «Έπρεπε», είπε, «εσείς οι ίδιοι να με πιάσετε από το χέρι, να με πάρετε στο Λονδίνο να γίνω καλά και όχι να μου συμπεριφέρεστε έτσι και να μου κάνετε πόλεμο. Βιώνω ένα πόλεμο από τη μέρα που αναγνωρίστηκε η ασθένεια μου ως επαγγελματική. Με προσβάλλετε ότι είμαι θεατρίνα και ότι θέλω διπλά λεφτά». (Να σημειώσουμε ότι στη δικάσιμο της 24ης Ιανουαρίου 2018, ο Π. Πολυβίου υπέβαλε στην Ευδοκία ότι «υπάρχει ένα στοιχείο θεατρινισμού στη συμπεριφορά της, ενώ η κατάσταση της υγείας της είναι αρκετά καλή»).

Δεν ήταν η τελευταία αντεξέταση…

Στη δικάσιμο της 30ης Ιανουαρίου 2018, που είχε ορισθεί ως η τελευταία μέρα της αντεξέτασης της Ευδοκίας, (πράγμα που δεν κατέστη δυνατό, μέσα στο χρονικό πλαίσιο των δύο ωρών που είχε το Δικαστήριο), ο δικηγόρος του ΡΙΚ, επανέλαβε τις υποβολές αυτές προς την ενάγουσα, αναφέροντας ότι «αυτά που ζητάτε ως ειδικές αποζημιώσεις, δηλαδή κόστη και έξοδα, είναι διογκωμένες και πλασματικές και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Πλείστα από τα έγγραφα που θέσατε ενώπιον του Δικαστηρίου, ως έξοδα, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Η ενάγουσα διέψευσε και αρνήθηκε ότι συμβαίνει αυτό, ενώ ο κ. Πολυβίου επέμενε στους ισχυρισμούς του και στο τέλος της διαδικασίας, της υπέβαλε ότι υποβλήθηκαν εκ μέρους της, στο Δικαστήριο, «ψευδείς αποδείξεις».

-«Δεν σας το επιτρέπω κύριε Πολυβίου», απάντησε η Ευδοκία Λοϊζου, με τον Π. Πολυβίου να αντιδρά λέγοντας ότι «μόνο ο Πρόεδρος (του Δικαστηρίου), μπορεί να μου το απαγορεύσει». Συνέχισε υποβάλλοντας ότι «όλα αυτά τα έγγραφα», (σ. σ. τιμολόγια  θεραπειών σε νοσηλευτήρια του εξωτερικού – κυρίως του Λονδίνου – και της Κύπρου που κατέθεσε η Ευδοκία στο Δικαστήριο), «είναι ύποπτα, δεν λεν την πραγματικότητα, είναι διπλά, τριπλά και τετραπλά, σε μια προσπάθεια να αποσπάσετε όσο το δυνατό περισσότερα χρήματα από το Δημόσιο, κάτι που έχετε πετύχει».

-«Λυπάμαι, με προσβάλλετε πολύ, είναι πολύ προκλητικά αυτά που μου λέτε», ήταν η απάντηση της ενάγουσας.

«…για άρση των συνεχών οχλήσεων…»

Να αναφέρουμε ότι η δικάσιμος της 26ης Ιανουαρίου 2018, ξεκίνησε με την υπόμνηση εκ μέρους του Δικαστή Νικόλα Σάντη, ότι έγιναν και πάλι ειδικές ρυθμίσεις στη δικαστική αίθουσα, δηλαδή έσβησαν τα φώτα και έκλεισαν τα παράθυρα, λόγω της ασθένειας και της ευαισθησίας στα μάτια (θολής όρασης), που επικαλείται η ενάγουσα, «αλλά δεν εξυπακούουν αποδοχή ως γεγονός, των προβληθέντων λόγων, για την αναγκαιότητα αυτών των ρυθμίσεων», όπως διευκρίνισε.

Συνεχίζοντας την αντεξέταση ο Π. Πολυβίου, διάβασε απόσπασμα από τα πρακτικά της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου αναφέρεται η απόφαση για καταβολή του ποσού 160 χιλιάδων ευρώ, «προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα της κυρίας Λοϊζου, για κατ’ εξαίρεση έγκριση πρόσθετης βοήθειας…και για σκοπούς άρσης των συνεχών οχλήσεων από μέρους της, άλλων Υπηρεσιών του Δημοσίου, όπως του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων».

Με τον Π. Πολυβίου, συμφώνησε ο δικηγόρος της ενάγουσας Δώρος Ιωαννίδης, «εκτός από ένα σημείο της απόφασης», όπως είπε. Πρόκειται για τη φράση «και για σκοπούς άρσης των συνεχών οχλήσεων από μέρους της…». Ο Δ. Ιωαννίδης, είπε ότι αυτή η φράση, που αντανακλά απλώς την άποψη του Υπουργικού Συμβουλίου, «δεν γίνεται αποδεκτή».

Στη φράση αυτή αναφέρθηκε και ο Π. Πολυβίου, ζητώντας από την Ευδοκία να τη σχολιάσει και παρατηρώντας ότι «δεν θεωρεί καλό λόγο για καταβολή δημόσιου χρήματος για αποζημίωση», την επιδίωξη «για άρση των συνεχών οχλήσεων». Σχολίασε ως εξής, την επίμαχη φράση, η ενάγουσα: «Λυπάμαι που η κυβέρνηση έγραψε αυτό το πράγμα. Τις 160 χιλιάδες ευρώ, τις πήρα με αγώνα. Μέσα στην απελπισία μου, με τα προβλήματα υγείας που έχω και που μου προκάλεσε ένας ημικρατικός οργανισμός, σύμφωνα με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του κράτους, έχω αποταθεί στην Επιτροπή Αναφοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Προσπαθούσα να βρω το δίκιο μου, να εξασφαλίσω την περίθαλψή μου, για να γίνω καλύτερα. Στην προσπάθεια μου αυτή, έπαιρνα τηλέφωνα, σαν τη ζητιάνα, το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εργασίας. Το Υπουργικό Συμβούλιο, δεν ήθελε να μου δώσει το ποσό αυτό και λυπάμαι γι’ αυτό, γιατί νόμιζα ήταν δίπλα μου η κυβέρνηση. Ενώ τελικά επιβεβαιώνεται ότι δεν είναι έτσι, έχω το κράτος απέναντί μου».

Όταν η μητέρα, έπαθε εγκεφαλικό

«Κυρία Λοϊζου, αυτή είναι μια αγωγή από εσάς, για γενικές και ειδικές αποζημιώσεις, δηλαδή για έξοδα που έχετε υποβληθεί», ανέφερε στην ενάγουσα ο δικηγόρος του ΡΙΚ, συνεχίζοντας την αντεξέταση. Καταγράφουμε από τις σημειώσεις μας, μέρος του διαλόγου που έγινε μεταξύ των δύο.

-Σας παραπέμπω στη δήλωσή σας, ότι έχετε υποστεί απώλειες και ζημιές και αναφέρεστε σε ποσά χρημάτων, που συμποσούνται σε 392 χιλιάδες ευρώ. Αυτά ζητάτε από το ΡΙΚ. Πόσα από αυτά τα έξοδα, έχουν καλυφθεί από τις 204 χιλιάδες ευρώ, που σας επιδότησε η Κυπριακή Δημοκρατία;».

-Θέλω να αφαιρεθούν, τα ποσά που πήρα εκ των υστέρων. Δεν θέλω να πει ποτέ κάποιος, ότι πήρα διπλά λεφτά.

-Το κράτος, σας επιδότησε με 204 χιλιάδες ευρώ, για κάλυψη των εξόδων σας στην Αγγλία. Πού πήγαν εκείνα τα χρήματα; Λέτε εσείς ότι οι 350 χιλιάδες, σας βάρυναν αποκλειστικά εσάς και δεν χρησιμοποιήθηκε το ποσόν των 204 χιλιάδων, με το οποίο είχατε επιδοτηθεί για τη θεραπεία σας στο Λονδίνο.

-Δεν έβαλα διπλά, αν αυτό θέλετε να πείτε.

-Εγώ σας λέγω ότι δεν λέτε αλήθεια. Βάλατε διπλά, τριπλά και τετραπλά. Σας υποβάλλω ότι το ποσόν των 204 χιλιάδων ευρώ, κάλυψε όλα τα έξοδα που αναφέρονται σε θεραπεία στο Λονδίνο και σε έξοδα διαμονής στο Λονδίνο για εσάς, τον συνοδό, την οικογένεια σας.

-Διαφωνώ.

-Τις 160 χιλιάδες ευρώ που σας έδωσε το Υπουργικό, καλώς ή κακώς, τα χρησιμοποιήσατε για τα τοπικά ιατρικά έξοδα ή δόθηκαν αλλού;

-Πήρα μαζί μου στο Λονδίνο τα λεφτά για τις θεραπείες μου. Έμεινα εκεί 6 μήνες.

-Σας υποβάλλω ότι καθ’ όλη τη διάρκεια, ο σκοπός σας ήταν να μεγιστοποιήσετε το λαβείν σας και να λάβετε διπλά, τριπλά και τετραπλά.

-Λυπάμαι που με προσβάλλετε κύριε Πολυβίου. -Ξέρετε πού ξοδεύτηκε το ποσόν των 204 χιλιάδων ευρώ, που προορίζονταν για γιατρούς και έξοδα στην Αγγλία;

-Πρέπει να πληρώθηκαν οι γιατροί.

-Τα χρήματα που ζητάτε για ιατρική περίθαλψη στο Λονδίνο, καλύπτονται από τις 204 χιλιάδες. Όλα τα έξοδα που αναφέρονται σε θεραπείες στο Λονδίνο, έχουν πληρωθεί από την κυβέρνηση, απευθείας.

-Λυπάμαι, δεν είναι έτσι. Τα λεφτά της οικογένειάς μου, ό,τι είχε και δεν είχε, ξοδεύτηκαν στην υγεία μου. Όταν έπαθε κάτι η μάμα μου κι έπρεπε να χειρουργηθεί, χρειάστηκε να αξιοποιηθούν κάποια από αυτά τα χρήματα. Αλλά δεν ζητώ τα χρήματα αυτά.

-Η κυβέρνηση, σας έδωσε 160 χιλιάδες ευρώ, για να τα χρησιμοποιήσετε για τη δική σας υγεία και λέτε τώρα ότι ένα ποσό από αυτό, δόθηκε στη μητέρα σας;

-Ναι, χειρουργήθηκε. Εγώ είμαι άρρωστη για δέκα χρόνια και όταν πήρα αυτά τα λεφτά, έπρεπε να πάω στο Λονδίνο. Ήμουν με τα οξυγόνα, χαροπάλευα, ήταν σπασμένο το πόδι μου και δεν ήξερα αν θα ερχόμουν πίσω στην Κύπρο ζωντανή. Κάποια λεφτά από εκείνα, δόθηκαν στην τράπεζα, σε δάνειο μου. Δεν ήθελα να πεθάνω και να πληρώσουν οι εγγυητές. Δεν πίστευε κανένας, ούτε κι εγώ, ότι θα έρθω πίσω.

-Από τις 160 χιλιάδες του Υπουργικού, οι 111 χιλιάδες, κάλυψαν εκείνα τα έξοδα του Λονδίνου και το υπόλοιπο 45-50 χιλιάδες, δόθηκε από εσάς, σε άλλους σκοπούς όπως η θεραπεία της μητέρας σας και άλλες υποχρεώσεις που είχατε;

-Ναι.

-Η πρεσβεία στο Λονδίνο, σας έδινε ημερήσιο επίδομα;

-Αυτό έγινε μια φορά το 2015, επειδή κατάντησα άπορη και ζητιάνα.. – μου έδιναν 80 στερλίνες τη μέρα, για ένα μήνα.

-Αυτό το ποσόν το αναφέρετε;

-Δεν ξέρω…Τώρα κατάλαβα ότι έχω το ΡΙΚ και το κράτος, απέναντί μου. Έφερα τα χαρτιά μου για να διευκρινίσω αυτά τα ζητήματα.

-Οι ερωτήσεις που υποβάλλω, βασίζονται στη δήλωση σας, που καταχωρήσατε ενόρκως. Μένατε σε ξενοδοχεία στο Λονδίνο;

-Ναι. Με συνόδευε η μάμα μου, την πρώτη φορά που πήγαμε στο Λονδίνο και δεν ήθελε να με αφήσει ούτε λεπτό. Της είπα δεν γίνεται και πρέπει να πάει σε ξενοδοχείο. Δεν ήταν πολυτελείας, ήταν ένα αξιοπρεπές ξενοδοχείο, δίπλα από το νοσοκομείο.  Μου είπε η μητέρα μου να μείνει μαζί μου. Καθόταν μέρα νύχτα, πάνω στην καρέκλα και έπαθε εγκεφαλικό. Το Ιατροσυμβούλιο του Υπουργείου Υγείας, αποφάσισε ότι δεν αντιμετωπίζεται στην Κύπρο, η κατάσταση της υγείας μου και με έστειλαν στο Λονδίνο.

«Εμείς πληρώναμε, έχουμε τις αποδείξεις»

«Για τη διαμονή μας στο Λονδίνο», συνέχισε η ενάγουσα, «πληρώναμε εμείς η οικογένεια και όχι το κράτος και έχουμε τις αποδείξεις. Το κράτος πλήρωνε μόνο την περίθαλψη, ποτέ διαμονή. Εκτός από μια φορά, που μου έδωσαν μετρητά.

-Λέτε ότι οι αποδείξεις αντιπροσωπεύουν την αλήθεια;

-Πάντα την αλήθεια, κύριε Πολυβίου.

-Σας υποβάλλω ότι αυτές οι αποδείξεις, έχουν μέσα διπλο-πληρωμές, πολλά λάθη, αδικαιολόγητα ποσά και ποσά που καλύπτονται από άλλα ποσά. Κι αυτές οι αποδείξεις όταν μελετηθούν σωστά, δείχνουν ότι εσκεμμένα ή άθελά σας, έχετε υποβάλει πολύ περισσότερα έξοδα, από αυτά στα οποία έχετε υποβληθεί.

-Υπάρχει περίπτωση να βάλω εσκεμμένα περισσότερα ποσά, από τη στιγμή που ξέρω ότι το κράτος θα τα πληρώσει; Για όνομα του θεού!

«Παρενοχλείτε πρόσωπα, στη διάρκεια της διαδικασίας»

Η αντεξέταση της 30ης Ιανουαρίου 2018, ξεκίνησε με την υποβολή του Π. Πολυβίου προς την ενάγουσα, ότι από την προηγούμενη δικάσιμο της 26ης Ιανουαρίου 2018, μέχρι τη δικάσιμο της 30ης Ιανουαρίου, η Ευδοκία «τηλεφώνησε πολλές φορές και έστειλε ηλεκτρονικά μηνύματα στην Μιράντα Χαραλάμπους, λειτουργό του Υπουργείου Οικονομικών που χειρίστηκε το θέμα της επιστολής της Ευδοκίας του 2015, που αφορούσε διαβεβαίωση της Ευδοκίας να επιστρέψει στο κράτος, το ποσό των 160 χιλιάδων ευρώ».

Η ενάγουσα απάντησε ότι «τηλεφώνησε επανειλημμένα στην κυρία Χαραλάμπους και επειδή δεν απαντούσε, της έστειλε email ότι θέλει να μιλήσει μαζί της». Ο δικηγόρος του ΡΙΚ υποστήριξε τα εξής, απευθυνόμενος στην ενάγουσα:

-Πρόσεξα ότι μετά από κάθε δικάσιμο, τηλεφωνάτε σε πρόσωπα που ενδεχομένως να δώσουν μαρτυρία και τους στέλνετε ηλεκτρονικά μηνύματα. Είναι σωστή αυτή η τακτική, στο μέσο της διαδικασίας;

-Τι εννοείτε κύριε Πολυβίου; Ήθελα απλώς να την ενημερώσω.

-Εννοώ ότι παρενοχλείτε πρόσωπα, στη διάρκεια της διαδικασίας, όπως τους γιατρούς Σάββα Θεοχάρους Νάσο Βυρίδη και άλλους. Είναι μια προσφιλής τακτική σας, που ακολουθήσατε και στην περίπτωση της κυρίας Μιράντας Χαραλάμπους.

-Δεν παρενοχλώ κανένα.

«Aperitivo», «Πειραιώς 17», «Sitio»

Μετά από σύντομο διάλειμμα στη διαδικασία, ο Π. Πολυβίου επανέλαβε την υποβολή του, της δικασίμου της 24ης Ιανουαρίου 2018, ότι η ενάγουσα είναι καλά στην υγεία της, και ανέφερε ως ενισχυτικό του ισχυρισμού του, το γεγονός ότι η ενάγουσα, «στη διάρκεια της επίδικης περιόδου, από το 2007 μέχρι σήμερα, οδηγεί μόνη το αυτοκίνητό της και μάλιστα μεταξύ 2008 και 2012, καταγγέλθηκε 15 φορές από την Αστυνομία σε εξώδικα πρόστιμα, για υπερβολική ταχύτητα σε διάφορους δρόμους της Κύπρου». Ο κ. Πολυβίου τη ρώτησε αν είχε συνοδηγό και αν φορούσε τα μαύρα γυαλιά που φορά συνήθως, όταν οδηγούσε στις περιπτώσεις αυτές και η ενάγουσα απάντησε ότι «πιθανόν να ήταν μόνη της και ότι δεν φορούσε γυαλιά, γιατί ήταν βράδυ». Είπε επίσης ότι «το 2011 ήταν καλύτερα και οδηγούσε μόνη της».

Της υπέβαλε στη συνέχεια ο δικηγόρος του ΡΙΚ, ότι «κατά την επίδικη περίοδο από το 2007 που αρρώστησε μέχρι σήμερα, έχει πάει επανειλημμένα σε νυχτερινά club και άλλα μέρη διασκέδασης, όπως είναι το απόλυτο της δικαίωμα». Ο κ. Πολυβίου, ανέφερε ονομαστικά το «Aperitivo», το «Πειραιώς 17» και την καφετέρια «Sitio». Η Ευδοκία απάντησε ότι «το 2011 ήταν πολύ καλύτερα και έβγαινε έξω και οδηγούσε μόνη της».

«Τυγχάνω ταπεινωτικής μεταχείρισης»

Στη συνέχεια η αντεξέταση περιστράφηκε γύρω από τον όγκο εγγράφων και αποδείξεων θεραπειών σε νοσηλευτήρια του εξωτερικού, (κυρίως του Λονδίνου) και της Κύπρου, που κατέθεσε η Ευδοκία στο Δικαστήριο. Σημειώνουμε την υποβολή του κ. Πολυβίου προς την ενάγουσα, ότι «αυτά που ζητάτε ως ειδικές αποζημιώσεις, δηλαδή κόστη και έξοδα, είναι διογκωμένες και πλασματικές και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;

-Διαφωνώ.

-Σας λέω ότι υπάρχουν απαιτήσεις από εσάς, ζητάτε τα ίδια ποσά, τρείς και τέσσερις φορές. Συμφωνείτε ή όχι;

-Δεν είναι ακριβώς έτσι.

-Αν έχετε διαπιστώσει λάθη τις τελευταίες μέρες, μετά από ώριμη σκέψη, πέστε μας το.

Τον λόγο πήρε ο Δώρος Ιωαννίδης, που είπε απευθυνόμενος στον Δικαστή, ότι έξι από τα έγγραφα αυτά, «αποσύρονται σε αυτό το στάδιο, από τα τεκμήρια που έχουν κατατεθεί ως εξοφληθέντα».

Στη συνέχεια ο Π. Πολυβίου, υπέδειξε πολλά άλλα έγγραφα, μεταξύ των οποίων αεροπορικά εισιτήρια για το Λονδίνο και υπέβαλε στην ενάγουσα, ότι «ζητά το ίδιο ποσόν, τέσσερις φορές». Η Ευδοκία απάντησε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να ζήτησε διπλά». Μέρος του διαλόγου που ακολούθησε, είναι το εξής:

-Πήρατε 204 χιλιάδες ευρώ επιδότηση από το κράτος. Επίσης πήρατε χαριστικά, 160 χιλιάδες ευρώ από το Υπουργικό Συμβούλιο. Επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μεσολάβησε το 2015 και εγκρίθηκε με εντολή του και σας δόθηκε από το κράτος, επιπρόσθετο ποσόν 13 χιλιάδων ευρώ, για ανθρωπιστικούς λόγους.

-Δεν έπρεπε να τυγχάνω αυτής της ταπεινωτικής μεταχείρισης από την Κυπριακή Δημοκρατία κι αυτό αποφάσισε για την περίπτωσή μου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είχε υποχρέωση η Κυπριακή Δημοκρατία, να μου πληρώσει ολόκληρη τη θεραπεία μου.

 *Επόμενη δικάσιμος ορίσθηκε για τις 13 Φεβρουαρίου 2018, οπότε θα συνεχίσει και θα τελειώσει την αντεξέτασή του ο Πολύβιος Πολυβίου, ενώ θα επανεξετάσει την ενάγουσα, ο Δώρος Ιωαννίδης.

Η Ευδοκία Λοϊζου κυκλοφορεί παντού με συσκευή οξυγόνου, λόγω της ασθένειάς της.

 

 

Ο δικηγόρος του ΡΙΚ Πολύβιος Πολυβίου, κατά την έξοδό του από τη δικαστική αίθουσα, στη δικάσιμο της 30ης Ιανουαρίου 2018.

 

Φωτό: Καθήμενοι ο Μάριος Δημητρίου και η Ευδοκία Λοϊζου και όρθιος ο δικηγόρος της συναδέλφου, Δώρος Ιωαννίδης, σε ένα διάλειμμα της δικασίμου της 24ης Ιανουαρίου 2018 στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. (Φωτογραφία Βάσια Χαραλαμπίδη).