Γ.Λακκοτρύπης: Να αφεθεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να πάρει τις αποφάσεις του για το νέο Υπουργικό

Ας αφήσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πάρει τις αποφάσεις του για τη σύσταση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της ολοκλήρωσης της γεώτρησης στον στόχο «Καλυψώ» στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως στη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τους ενημέρωσε ότι θα συζητήσει μαζί τους αναφορικά με το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Σε ερώτηση αν κάνει σκέψεις για αποχώρηση από το Υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως σήμερα γίνονται ανακοινώσεις που αφορούν τις δραστηριότητές μας για τους υδρογονάνθρακες και συμπλήρωσε: «Ας αφήσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πάρει τις αποφάσεις του, όπως είναι και το συνταγματικό του δικαίωμα».

Σε ερώτηση αν αντάλλαξε απόψεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σχετικά με το νέο κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «μας ενημέρωσε σήμερα ότι θα μας φωνάξει να κουβεντιάσουμε, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει».

Πηγή: ΚΥΠΕ