Καδής προς ΟΕΛΜΕΚ: Δεν είναι θέμα προαίρεσης κανενός η εφαρμογή της νομοθεσίας για την εξέταση τετραμήνων

Η απόφαση για τη διενέργεια εξετάσεων τετραμήνων προέκυψε έπειτα από μελέτη και διαβούλευση όλων των ενδιαφερομένων μερών και αποτελεί πλέον νομοθεσία του κράτους, και ως εκ τούτου η εφαρμογή της δεν είναι θέμα προαίρεσης ούτε του Υπουργού, ούτε κανενός άλλου, αναφέρει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, σε ανακοίνωση για το «δημοψήφισμα» της ΟΕΛΜΕΚ την 22α Φεβρουαρίου.

«Όσον αφορά στην απόφαση της ΟΕΛΜΕΚ να προχωρήσει σε ‘δημοψήφισμα’ την 22α Φεβρουαρίου, είμαι βέβαιος ότι η ηγεσία των καθηγητών αντιλαμβάνεται τις ευθύνες που έχει. Το ξέρουμε ότι είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για την ομαλή λειτουργία των σχολείων και για το χρόνο των παιδιών, και αναμένω ότι αυτό θα το λάβει υπόψη της η ΟΕΛΜΕΚ στη λήψη των αποφάσεων, μέσω των οποίων θα προωθήσει τις απόψεις της», σημειώνει ο Υπουργός στην ανακοίνωση.

Ο Υπουργός αναμένει πως η ΟΕΛΜΕΚ, επιλέγοντας το χρονικό πλαίσιο στο οποίο θα υλοποιήσει τις αποφάσεις της, θα μεριμνήσει πρώτιστα για τη μη διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων, και ιδιαίτερα για την ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών.

«Είναι αρχή της παρούσας κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού να επιδιώκει το διάλογο και την έκφραση διαφορετικών απόψεων, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κατηγορηθεί για το αντίθετο», καταλήγει ο κ. Καδής.

Πηγή: ΚΥΠΕ