Μ.Δημητριάδης: Μεγάλης σημασίας η διεξαγωγή ναυτιλιακών συνεδρίων στον τόπο μας

Η διεξαγωγή δυο ή τριών ναυτιλιακών συνεδρίων κάθε χρόνο στην Κύπρο, τα οποία συναντούμε σε μεγάλα ναυτιλιακά κέντρα του κόσμου, αποδεικνύει πως η Κύπρος είναι ένα μεγάλο ναυτιλιακό κέντρο, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο του 2ου Ετήσιου Συνεδρίου “Annual Capital Link Cyprus Shipping Forum”, το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λεμεσό, ο κ.Δημητριάδης είπε πως “η διοργάνωση τέτοιων συνεδρίων έχει τεράστια σημασία για τον ναυτιλιακό τομέα και τη χώρα μας και είναι η δεύτερη χρονιά, που γίνεται αυτό το σημαντικό συνέδριο που αφορά την ανάπτυξη της Κύπρου σαν ναυτιλιακό κέντρο”.

Εξέφρασε περαιτέρω την εκτίμηση ότι η κυπριακή ναυτιλία έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια “και αυτό φαίνεται και από αυτά τα συνέδρια που διοργανώνονται, τα οποία ήταν αδιανόητο να γίνουν στην Κύπρο πριν από 2-3 χρόνια”.

“Αυτή τη στιγμή γίνονται κάθε χρόνο 2 ή 3 κύρια συνέδρια, τα οποία γίνονται σε όλα τα ναυτιλιακά κέντρα του κόσμου και αυτό δείχνει ότι και η Κύπρος είναι ένα μεγάλο ναυτιλιακό κέντρο”, συμπλήρωσε.

Η Capital Link διοργανώνει μεγάλα ναυτιλιακά φόρουμ σε ναυτιλιακά κέντρα – κλειδιά, όπως στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, τη Σαγκάη και την Αθήνα, ενώ από πέρσι συμπεριλαμβάνεται σε αυτά και η Κύπρος.

Πηγή: ΚΥΠΕ