ΠΑΦΟΣ: Συνάντηση αρχών και φορέων για εφαρμογή στοχευμένου προγράμματος πρόληψης ναρκωτικών

Ευρεία σύσκεψη με στόχο τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων  για την εφαρμογή στοχευμένου  Προγράμματος για την πρόληψη ναρκωτικών και εξαρτησιογόνων ουσιών στους Δήμους Πάφου, Γεροσκήπου και Κοινότητας Έμπας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου.

Η πρόταση για την εφαρμογή του Προγράμματος όπως αναφέρθηκε ,υποβλήθηκε από την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες έρευνες, οι οποίες ανέδειξαν τη μεγάλη διάσταση  του προβλήματος και τη δραματική αύξηση των ατόμων, κυρίως μικρής ηλικίας, που είναι χρήστες ουσιών.

Στην σύσκεψη επισημάνθηκε η ανάγκη για άμεση εφαρμογή του Προγράμματος καθώς η Πάφος υστερεί σημαντικά στον τομέα της πρόληψης με αποτέλεσμα να διαπιστώνεται σοβαρό πρόβλημα.

Το Δήμο Πάφου εκπροσώπησε στη σύσκεψη  ο  Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Μέριμνας Χαράλαμπος Πάζαρος.

Παρακάθισαν επίσης ο Δήμαρχος Γεροσκήπου  Μάκης Παυλίδης, ο Πρόεδρος της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, ο Κοινοτάρχης Έμπας  Αντώνης Νικηφόρου, ο  Επαρχιακός Επιθεωρητής Πάφου Στέλιος Θεοφίλου, ο εκπρόσωπος των Δημοτικών Ομάδων Πρόληψης Γεροσκήπου Στέφανος Ελευθερίου και οι Διευθυντές των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου, Γεροσκήπου και Έμπας.