Πράξη ανθρωπιάς από οδηγό λεωφορείου – Βρήκε τσαντάκι με 10.000€ και το επέστρεψε

Μια πράξη ανθρωπιάς από οδηγό λεωφορείου ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Ένας 54χρονος οδηγός λεωφορείου του ΟΣΕΛ, βρήκε τσαντάκι, το οποίο άνηκε σε ηλικιωμένο άνδρα, με 10.000€ και όμως το επέστρεψε!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», ο οδηγός εντόπισε το τσαντάκι, ενώ έκανε το διάλλειμά του, κοντά στο διαχωριστικό στη θέση του οδηγού. Το τσαντάκι περιείχε χρήματα, χαρτιά τράπεζας και άλλα.

Ο οδηγός θυμήθηκε πως ένας ηλικιωμένος επιβάτης, κρατούσε ένα παρόμοιο τσαντάκι, το οποίο προφανώς και ξέχασε εκεί, όταν πλήρωσε το εισιτήριο.

Στη συνέχεια ο οδηγός ενημέρωσε σχετικώς τον υπεύθυνο δρομολογητή των διαδρομών και συμφώνησαν να ξεκινήσει το επόμενο δρομολόγιο, έτσι ώστε να παραδώσει στην Αστυνομία το τσαντάκι.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, στη στάση του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου ήταν η στάση που κατέβηκε ο ηλικιωμένος, ο οδηγός κατέβηκε και έψαχνε μήπως δει τον ηλικιωμένο κύριο. Και όντως τον εντόπισε. Τότε τον πλησίασε και έπειτα από σύντομη κουβέντα, κατάλαβε ότι είναι αυτός που έψαχνε.

Ο ηλικιωμένος άνδρας δεν είχε αντιληφθεί την απώλεια, όταν όμως το συνειδητοποίησε, συγκινήθηκε από την ανθρωπιά και τον επαγγελματισμό που έδειξε ο οδηγός του λεωφορείου.

Ο κύριος πρότεινε στον οδηγό χρηματική αμοιβή, την οποία όμως εκείνος αρνήθηκε.