Συγχαρητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Ιταλίας έλαβε ο Πρόεδρος Ανσατασιάδης

Συγχαρητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα έλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με την ευκαιρία της επανεκλογής του, στο οποίο εκφράζεται η αποφασιστικότητα της χώρας να στηρίξει το διάλογο για λύση του Κυπριακού.

Στο μήνυμα του ο Πρόεδρος της Ιταλίας εκφράζει εκ μέρους του ιταλικού λαού και του ιδίου προσωπικά ειλικρινή συγχαρητήρια και θερμές ευχές για κάθε επιτυχία κατά τη δεύτερη του θητεία.

Η Κύπρος και η Ιταλία, σημειώνει ο κ. Ματαρέλα, «ακολουθούν από κοινού μια μεσογειακή πολιτική που επικεντρώνεται στην ειρήνη, την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την προώθηση της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης των χωρών που συνορεύουν με την κοινή θάλασσα». Αυτή η δέσμευση, συνεχίζει, «που εκδηλώνεται δυναμικά με την ευκαιρία της τελευταίας Συνόδου των χωρών της Μεσογειακής Ευρώπης που έγινε στη Ρώμη πριν μερικές βδομάδες, συμπληρώνει την προσπάθεια που η Λευκωσία και η Ρώμη καλούνται να αναπτύξουν, σε συνεννόηση με τους άλλους εταίρους της ΕΕ, για την επανέναρξη της ολοκλήρωσης και τη σαφή εφαρμογή των αρχών της Διακήρυξης της Ρώμης για την 60η επέτειο των Συνθηκών».

Μέσα σε αυτό το πνεύμα, αναφέρει ο Πρόεδρος Ματαρέλα, «και επιβεβαιώνοντας ότι η Ιταλία θα συνεχίσει να στηρίζει τους λόγους για διεξαγωγή του διαλόγου ως απαραίτητο εργαλείο για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, σας απευθύνω ειλικρινείς ευχές για προσωπική ευημερία και για την ευημερία του φίλου κυπριακού λαού».

Πηγή: ΚΥΠΕ