Λιμάνι Λεμεσού: Συνεχίζονται οι προσπάθειες αντιμετώπισης της διαρροής αερίου

Δεν έχει σταματήσει η διαρροή του αερίου από κυλίνδρους που βρίσκονται έξω από το λιμάνι Λεμεσού και το οποίο, όπως τελικά διαπιστώθηκε, πρόκειται για την εξαιρετικά εύφλεκτη ασετιλίνη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής.

Από χθες το απόγευμα μέχρι και τώρα, τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα επιχειρούν στο χώρο ώστε να γίνεται συνεχής ψύξη των κυλίνδρων, που βρίσκονται σε παλέτα, επάνω σε καρότσα τρέιλερ και ήταν έτοιμα για επανεξαγωγή.

Το πρόβλημα διαρροής εντοπίζεται σε συστοιχία κυλίνδρων ασετιλίνης, η οποία έχει υψηλή ευφλεκτότητα, ανέφερε ο κ.Κεττής, υπογραμμίζοντας πως δεν τίθεται θέμα ασφάλειας για το κοινό, καθώς η πρόσβαση στο χώρο είναι αποκομμένη, ενώ θετικό θεωρείται πως η διαρροή είναι σε ανοικτό χώρο.

Η κατάσταση τυγχάνει αξιολόγησης, συνέχισε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, και σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας και το Λιμεναρχείο, εξετάζεται το κατά πόσο οι κύλινδροι θα μπορούσαν να μετακινηθούν.

Πηγή: ΚΥΠΕ