Νέες λεπτομέρειες για την υπόθεση κτηνοβασίας με προβατίνες στη Λάρνακα

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες της υπόθεσης κτηνοβασίας, την οποία διερευνά η Αστυνομία στη Λάρνακα. Για την υπόθεση συνελήφθη το περασμένο Σάββατο, 61χρονος από την περιοχή Δαλιού.

Είχε προηγηθεί καταγγελία κατοίκου από την κοινότητα Χοιροκοιτίας ότι τα ζώα του εκδήλωναν συγκεκριμένη παράξενη συμπεριφορά και πως κάποιος άγνωστος τα επισκεπτόταν σε τακτά χρονικά διαστήματα, προβαίνοντας σε συγκεκριμένες άσεμνες πράξεις σε βάρος τους.

Η μάντρα που βρίσκεται έξω από την Χοιροκοιτία, διέθετε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, καθώς πριν από κάποιο διάστημα σημειώθηκε κλοπή και ο ιδιοκτήτης θέλησε με αυτό τον τρόπο να προστατέψει την περιουσία και τα ζώα του.

Παρόλο που η Αστυνομία ελάχιστες πληροφορίες έδωσε στη δημοσιότητα, προφανώς για να προστατέψει την οικογένεια του 61χρονου, ο «Φιλελεύθερος» συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη των προβατίνων, οι οποίες έπεσαν θύμα του συλληφθέντα για την υπόθεση, ακούγοντας από πρώτο χέρι τις ανατριχιαστικές πτυχές της.

Όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης, ο 61χρονος, μετέβαινε από το Δάλι στη μάντρα σε τακτά χρονικά διαστήματα, περίπου μια φορά τη βδομάδα και συνήθως Παρασκευή.

Οι επισκέψεις του γίνονταν αργά το βράδυ και αφού εισερχόταν στη στάνη συνήθιζε να έχει ένα φορητό φακό στο κεφάλι του, ώστε να βλέπει τι έκανε και να έχει και τα δυο του χέρια ελεύθερα.

Ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία Ζυγίου, στην οποία υπάγεται η κοινότητα Χοιροκοιτίας και η μάντρα εδώ και κάποιο διάστημα τελούσε υπό διακριτική παρακολούθηση.

Την περασμένη Παρασκευή, ήταν η τελευταία φορά που ο ύποπτος υπέβαλε τις προβατίνες στη στάνη του κατοίκου Χοιροκοιτίας στο ακατανόητο.

Η Αστυνομία είχε πλέον στη διάθεσή της και το μαρτυρικό υλικό, αλλά και την ταυτότητά του, ώστε να τον θέσει υπό κράτηση το Σάββατο. Ο 61χρονος χθες Κυριακή κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος.

Προηγουμένως ομολόγησε και γραπτώς ενοχή, (προφορικά είχε ομολογήσει από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του). Παρέδωσε επίσης στην ανακριτική ομάδα του Αστυνομικού Σταθμού Ζυγίου αριθμό τεκμηρίων που του ζητήθηκαν και τα οποία χρησιμοποιούσε στις άνομες πράξεις του, όπως αυτές καταγράφονταν από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που υπήρχε στην μάντρα.

Πηγή: newsbeast.gr