«Προς ένα Κοινό Μέλλον» το μήνυμα της Βασίλισσας Ελισάβετ για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας

«Όλοι μας έχουμε λόγους να είμαστε ευγνώμονες για τους διάφορους τρόπους με τους οποίους η ζωή μας εμπλουτίζεται όταν μαθαίνουμε από τους άλλους. Μέσω της ανταλλαγής ιδεών και βλέποντας τη ζωή από άλλες οπτικές, ωριμάζουμε με κατανόηση και δουλεύουμε πιο ομαδικά προς ένα κοινό μέλλον» σημειώνει στο μήνυμα της για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας η Βασίλισσα Ελισάβετ, Επικεφαλής της Κοινοπολιτείας.

Στο μήνυμα της το οποίο κοινοποιήθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία της Βρετανίας στην Κύπρο η Βασίλισσα Ελισάβετ τονίζει ότι «υπάρχει μια πολύ ιδιαίτερη αξία στα ερεθίσματα που αποκτούμε μέσω της κοινοπολιτειακής σύνδεσης: κοινές κληρονομιές μας βοηθούν να προσπερνούμε τις διαφορές για να εκλαμβάνουμε τη διαφορετικότητα ως λόγο γιορτής αντί διαχωρισμού».

Και υποδεικνύει πως αυτό θα φανεί έμπρακτα στη Συνάντηση των Επικεφαλής Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο τον επόμενο μήνα, στην παρουσία νεαρών ανθρώπων και μελών από την επιχειρηματική κοινότητα και την κοινωνία των πολιτών από όλη την Κοινοπολιτεία.

«Αυτές οι συγκεντρώσεις αποτελούν απτά παραδείγματα για το πώς η συναίνεση και η αφοσίωση μπορούν να συνδράμουν στη δημιουργία ενός δικαιότερου, ασφαλέστερου και βιώσιμου μέλλοντος με περισσότερη ευημερία. Έχοντας βιώσει τη ζεστή φιλοξενία πολλών χωρών της Κοινοπολιτείας μέσα από τα χρόνια, θα καλωσορίσω με ικανοποίηση τους ηγέτες της οικογένειάς μας που αποτελείται από 53 έθνη στις οικίες μου στο Λονδίνο και το Γουίντσορ» προσθέτει.

Πηγή:ΚΥΠΕ