Τσαβούσογλου: Η δικαιοσύνη θα κρίνει τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών

Το ενδεχόμενο «κάτι να κρύβεται» πίσω από την είσοδο των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε τουρκικό έδαφος στον Έβρο, αφήνει ανοιχτό ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ερωτηθείς για την υπόθεση και ειδικότερα για το πότε θα επιτραπεί στους δύο στρατιωτικούς να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σημείωσε, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit, πως εφόσον οι δύο στρατιωτικοί πέρασαν παράνομα τα σύνορα, πρόκειται για μια υπόθεση που θα διαλευκάνει η τουρκική Δικαιοσύνη.

«Εισαγγελείς και δικαστές πρέπει να μάθουν τι κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση. Έγινε κατά λάθος ή εσκεμμένα; Θέλουν να είναι σίγουροι», αναφέρει χαρακτηριστικά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δύο αξιωματικοί να πέρασαν εσκεμμένα τα σύνορα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτών με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που βρέθηκαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος ζητώντας πολιτικό άσυλο, ο κ. Τσαβούσοβλου το αποκλείει.

«Όχι, δεν θέλουμε τέτοια συμφωνία… Άλλωστε τους Έλληνες στρατιώτες δεν τους συλλάβαμε στην Ελλάδα, αλλά σε τουρκικό έδαφος», αναφέρει.

Πηγή: cnn.gr