Αντώνης Χαχούμης : Ένα αστέρι γεννήθηκε

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβριο του 1991. Από πολύ μικρός έδειξε αγάπη και ενδιαφέρον για την υποκριτική. Το 2009 εισήχθην στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Την ίδια περίοδο ξεκίνησε  να εργάζεται  και ως παρουσιαστής ζωντανής και ενημερωτικής, τηλεοπτικής εκπομπής. Την ίδια  χρονιά και για κάποια ακόμη χρόνια εργάστηκε και ως φωτομοντέλο, συνεργαζόμενος με γνωστές εταιρίες ενδυμάτων και πολυκαταστήματα. Από τις πιο γνωστές συνεργασίες μου στο χώρο του μόντελινγκ ήταν αυτή με τα πολυκαταστήματα Notos Galleries.  Πολύ γρήγορα όμως η αγάπη για την υποκριτική συνέβαλε στο να μπει  και σε δραματική σχολή.

Το 2010 λοιπόν ξεκινάει και η καριέρα μου ως ηθοποιός. Παράλληλα με τις σπουδές του άρχισε να συνεργάζεται με θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Από τον πρώτο χρόνο λοιπόν των σπουδών του στο θέατρο, έχει εργαστεί ως ηθοποιός σε πολλές θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Επίσης έχει  παρουσιάσει ως ηθοποιός και αρκετές τηλεοπτικές διαφημίσεις μεγάλων εταιρειών της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το 2016 κάνει την πρώτη μου τηλεοπτική εμφάνιση στο καθημερινό σήριαλ « ΟΣΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ », στο κανάλι ΡΙΚ στη Κύπρο.
«Στο πλευρό του καλού μου φίλου, συνεργάτη και παραγωγού της σειράς Ανδρέα Βουγιούκα, έζησα μια εμπειρία απίστευτη και μοναδική. Τον ευχαριστώ από την καρδιά μου όπως και όλους όσους συντέλεσαν για το καλό αποτέλεσμα της σειράς», θα μου πει λίγο πριν την συνέντευξη.

 Ποιον ηθοποιό ξεχωρίζεις;

Θαυμάζω πολλούς παλιούς ηθοποιούς τόσο από το ελληνικό ρεπερτόριο όσο και από το ξένο. Είναι οι μεγάλοι δάσκαλοι για εμάς τους ηθοποιούς που ζούμε στο σήμερα. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που θαυμάζω και θα ήθελα πραγματικά να τους είχα δασκάλους μου. Αν όμως θα έπρεπε κάποιους να ξεχωρίσω, στη κορυφή θα ήταν αδιαμφισβήτητα ο Θανάσης Βέγγος. Επίσης θαυμάζω πολύ τον Βασίλη Αυλωνίτη. Από ξένους ηθοποιούς, λατρεύω τους Σταν Λώρελ και Όλιβερ Χάρντυ, οι αγαπημένοι μας « Χοντρός και Λιγνός» .

Πως προέκυψε η υποκριτική στην ζωή σου;

Γεννηθήκα με  αυτό το “μικρόβιο”. Από πολύ μικρός υποδυόμουν ρόλους και έκανα τους άλλους να γελάνε. Μεγαλώνοντας αυτό το “μικρόβιο” εξελίχθηκε σε έναν επαγγελματία ηθοποιό. Πάντως κανένας από την οικογένεια μου δεν είναι ηθοποιός. Είμαι της άποψης ότι Ο Θεός δίνει σε κάθε άνθρωπο το δικό του χάρισμα και εκείνος είναι υποχρεωμένος να το αξιοποιήσει.

Τι θα χαλούσε την μέρα σου;

Πολύ ωραία ερώτηση και πρώτη φορά απαντάω σε ένα τέτοιο ερώτημα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι την μέρα μου θα την χαλούσε εάν δεν είχα να κάνω τίποτα. Μπορεί να ακούγεται αστείο και ίσως για κάποιους τρελό. Είμαι όμως άνθρωπος που από πολύ μικρή ηλικία τρέχω καθημερινά για να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου θέτοντας πολύ υψηλούς  στόχους. Και με αυτό τον τρόπο ζωής έχω συνηθίσει να ζω. Οπότε αν κάποια μέρα χωρίς να είναι επιλογή μου βρεθώ να μην έχω να κανω απολύτως τίποτα, εκεί πλήττω. Όταν λέω τίποτα δεν εννοώ μόνο στα επαγγελματικά μου φυσικά. Εννοείται πως πολλές ώρες μέσα στην εβδομάδα προσπαθώ να κλέψω από τα επαγγελματικά μου για να αφοσιωθώ όσο μπορώ και στα προσωπικά μου. Όμως τις περισσότερες φορές είναι λίγο δύσκολο το εγχείρημα.

Με ποιο σκηνοθέτη θα ήθελες να συνεργαστείς;

Τι να πει κανείς για όλους αυτούς τους υπέροχους σκηνοθέτες που υπάρχουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πραγματικά αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Δεν ξέρω ειλικρινά ποιον να πρωτοπώ. Σίγουρα όμως θα ηταν τιμή μου να συνεργαστώ με τον σπουδαίο Παντελή Βούλγαρη.

Ποια τα μελλοντικά σου σχέδια;

Συνεχίζω με τη χάρη Του Θεού για επόμενες συνεργασίες τόσο στο κινηματογράφο και τη τηλεόραση όσο και στο θέατρο. Αυτή τη περίοδο υπάρχει ένα τηλεοπτικό σηριαλ στο πρόγραμμά μου, περιμένω όμως και εγώ εξελίξεις πάνω στο εν λόγω project.