Δολοφονία Αποστολίδη: Διεθνές ένταλμα από τις Κυπριακές Αρχές – Όλες οι εξελίξεις

Συνεχίζει να απασχολεί τις Κυπριακές αρχές η δολοφονία του Σολωμού Αποστολίδη στα κατεχόμενα, με την Κυπριακή Αστυνομία να έχει ήδη προχωρήσει στη σύσταση ανακριτικής ομάδας, η οποία αναλαμβάνει τις έρευνες για το φόνο, καθώς και τη λήψη καταθέσεων από συγγενικά πρόσωπα του θύματος.

Με βάση το γεγονός ότι ο φόνος διαπράχθηκε σε έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, το πιο πιθανό σενάριο είναι η Αστυνομία να εκδώσει εναντίον του 22χρονου Τούρκου δράστη Ερντίνγκ Σεντούρκ διεθνές ένταλμα σύλληψης, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να «πιέσει» τις Τουρκικές αρχές για να παραδοθεί ο ύποπτος.

Επιπλέον, οι Κυπριακές Αρχές, μέσω της δικοινοτικής ομάδας για το έγκλημα ζητούν το όχημα του Αποστολίδη, καθώς και όλα τα προσωπικά του αντικείμενα, που βρέθηκαν εντός του οχήματος.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις της, σύμφωνα με την εφημερίδα «Kibrisgercek», η ”Υπουργός Εσωτερικών” Αϊσεγκούλ Μπαϊμπάρς σημείωσε ότι οι δικηγόροι του υπόπτου είπαν στο δικαστήριο ότι κανένας πολίτης δεν εκδίδεται σε άλλη χώρα για να δικαστεί, γεγονός το οποίο συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Τέλος, προσέθεσε ότι υπάρχουν νόμοι ανάμεσα σε Τουρκία και κατεχόμενα, που καλύπτουν το ενδεχόμενο η δίκη να γίνει στην Τουρκία.