Κατέθεσε αγωγή εναντίον της νεκρής φίλης της και πήρε αποζημίωση 40,000 ευρώ

Αποζημιώσεις ύψους 40,000 ευρώ θα πάρει γυναίκα μετά από αγωγή που κατέθεσε για τους τραυματισμούς και την ταλαιπωρία που υπέστη μετά από τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ευθύνεται αποκλειστικά η νεκρή φίλη της.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, το τροχαίο σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2003 στο οποίο η ενάγουσα ήταν συνοδηγός. Η αγωγή κινήθηκε στο διαχειριστή της εκλιπούσας ο οποίος αποδέχθηκε ότι για την όλη κατάσταση της παραπονούμενης ευθύνεται η οδηγός. Το θέμα μεταβιβάστηκε και εξετάστηκε στο Δικαστήριο όπου θα αποφασιζόταν ο καθορισμός των αποζημιώσεων.

Η ενάγουσα ήταν ηλικίας 53χρονών και εργαζόταν σε τμήμα της δημόσιας υπηρεσίας. Μετά τα δυστύχημα η 53χρονη υπέστη εγκεφαλική διάσειση, κάταγμα στέρνου και θλάση μαλακών μορίων αυχένα, ενώ έφερε πολλαπλές εκδορές και εκχυμώσεις σε διάφορα σημεία του σώματός της.

Το πρωτόδικο Δικαστήριο επιδίκασε αποζημιώσεις ύψους 40,000 ευρώ, μία εξέλιξη η οποία δεν άφηνε ευχαριστημένη την ενάγουσα με αποτέλεσμα να προσφύγει στο Ανώτατο δικαστήριο. Η προσπάθεια της «έπεσε» στο «κενό» καθώς το Ανώτατο απέρριψε την έφεση της.

Τέλος Το Εφετείο δεν εντόπισε οτιδήποτε μεμπτό στην απόφαση του πρωτόδικου Δικαστηρίου το οποίο, βασιζόμενο σε ιατρική μαρτυρία, έκρινε ότι τα προβλήματα υγείας στη βάση των οποίων κρίθηκε ανίκανη για εργασία «οφείλοντο αποκλειστικά στην προϋπάρχουσα κατάσταση οστεροαρθριτικών αλλοιώσεων της όλης σπονδυλικής στήλης και δεν προέρχονταν από τον τραυματισμό στο δυστύχημα». «Ακόμη όμως και στην περίπτωση που η κατάληξη του πρωτόδικου Δικαστηρίου ήταν διαφορετική, ότι δηλαδή η ανικανότητα της εφεσείουσας για εργασία οφειλόταν στο δυστύχημα, η εφεσείουσα δεν παρουσίασε πρωτόδικα καμιά αποδεκτή μαρτυρία ως προς το κατά πόσο υπέστη οποιαδήποτε οικονομική ή άλλη απώλεια και το ύψος της». Με αυτά τα δεδομένα η ένσταση απορρίφθηκε.