Σε επτά περιστατικά λόγω καιρού στην επαρχία Λευκωσίας ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική

Σε επτά περιστατικά, όλα στην επαρχία Λευκωσίας, ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων, που σημειώθηκαν τη Δευτέρα του Πάσχα.

Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρει ότι τα περιστατικά αφορούσαν άνοιγμα οχετών όμβριων υδάτων, αντλήσεις όμβριων υδάτων από υπόγειο κατοικίας και περίβολο εκκλησίας και ρυμούλκηση οχήματος από πλημμυρισμένο δρόμο.

Προσθέτει ότι «το πενθήμερο από τις 06:00 της 5ης Απριλίου 2018 μέχρι και τις 06:00 της 10ης Απριλίου 2018 ανταποκρίθηκε σε 402 κλήσεις για βοήθεια, 339 πυρκαγιές, 53 ειδικές εξυπηρετήσεις και 10 ψευδείς κλήσεις».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η ώρα 10:26 της Δευτέρας λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε κατάστημα νυμφικών, στη Λάρνακα, ωστόσο, μέχρι να μεταβούν τα δύο πυροσβεστικά οχήματα, η πυρκαγιά είχε σβήσει με χρήση πυροσβεστήρα ξηρής σκόνης.

Τον πυροσβεστήρα χρησιμοποίησαν θαμώνες διπλανής καφετέριας, οι οποίοι παραβίασαν το υαλοπίνακα και εισήλθαν στο κατάστημα.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έγινε εξαερισμός του καταστήματος με χρήση αναπνευστικών συσκευών και χρήση συσκευής εξαερισμού θετικής πίεσης.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν επί τόπου σε συνεργασία με την Αστυνομία και διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από ακτινοβολία λαμπτήρα φωτισμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ