Στην Ελλάδα το πρώτο laser που κάνει τα τατουάζ παρελθόν (ΦΩΤΟΣ)

Ακόμα και τα πιο μεγάλα και με «δύσκολες» χρωστικές τατουάζ εξαφανίζονται από το δέρμα χάρη σε μία νέα πρωτοποριακή τεχνολογία laser που ήρθε πρόσφατα και στην Ελλάδα και μάλιστα χωρίς να αφήσουν πίσω τους καθόλου ενοχλητικές σκιές.

Το Discovery Pico Plu sτης Quanta Systems είναι το πιο αποτελεσματικό λέιζερ παγκοσμίως στην αφαίρεση τατουάζ καθώς εξαλείφει όλα τα χρώματα, σε ελάχιστες συνεδρίες, ανώδυνα και με απόλυτη ασφάλεια χωρίς να προκαλεί καμία σκίαση ή ουλή στο δέρμα.

«Η εξελιγμένη αυτή τεχνολογία διαφέρει στη διάρκεια παλμού του laser, δηλαδή στον χρόνο που η ακτίνα έρχεται σε επαφή με το δέρμα» εξηγεί η δερματολόγος Αναστασία Τζούμα. «Στο νέο μηχάνημα μετριέται σε picoseconds. To «pico» είναι μία υποδιαίρεση του «nano», πράγμα που σημαίνει ότι τα picoseconds είναι 1.000 φορές μικρότερα κλάσματα του δευτερολέπτου απ’ ότι τα nanoseconds βάσει των οποίων λειτουργούσαν παραδοσιακά μέχρι σήμερα τα περισσότερα laser. Έτσι γίνεται κατανοητό ότι το καινούριο μηχάνημα μπορεί να χρησιμοποιεί υψηλότερη ένταση εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα αλλά και μεγαλύτερη ασφάλεια χάρη στον μικρότερο χρόνο επαφής του δέρματος με την ακτίνα του laser».

Με τη χρήση ισχυρών παλμών ενέργειας σε picoseconds, τα σωματίδια της μελανίνης θρυμματίζονται σε μια πολύ λεπτή «σκόνη», η οποία είναι ευκολότερο να εξαλειφθεί από το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος. «Την ίδια στιγμή, όπως συμβαίνει φυσιολογικά μετά από κάθε εφαρμογή laser, διεγείρονται οι μηχανισμοί ανάπλασης του δέρματος. Έτσι, ενώ τα μόρια της χρωστικής απομακρύνονται με απόλυτα ασφαλή τρόπο, χωρίς καμία απολύτως επιπλοκή, ξεκινά η σύνθεση νέου δέρματος στην περιοχή όπου κάποτε υπήρχε το τατουάζ» συνεχίζει η δερματολόγος.

Η νέα τεχνολογία επεκτείνει το φάσμα των χρωμάτων που μπορούν να αντιμετωπιστούν καθώς μπορεί να αφαιρέσει ακόμα και τα δύσκολα μπλε και πράσινα με τη βοήθεια των τριών laser που συνδυάζει.

Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται για την αφαίρεση ενός τατουάζ εξαρτάται από την έκταση και τα χρώματα του σχεδίου, αλλά και την κατάσταση του δέρματος. Για παράδειγμα για ένα μικρό απλό τατουάζ απαιτούνται περίπου 4 επισκέψεις, ενώ για ένα μεγαλύτερο 8. Το μεσοδιάστημα ανάμεσα σε κάθε θεραπεία είναι από 4 έως 6 εβδομάδες.

Η Tzoumaclinic είναι το πρώτο δερματολογικό ιατρείο στην Ελλάδα που έχει εξοπλιστεί με το πρωτοποριακό μηχάνημα. Η δερματολόγος Αναστασία Τζούμα και το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της Tzoumaclinic έχοντας λάβει ειδική εκπαίδευση στην Αμερική και την Ιταλία εφαρμόζουν με απόλυτη επιτυχία τη νέα θεραπεία.

Πηγή: insider.gr